Zumi Zola Balik Ditetepkeun Tersangka

0
44
Zumi Zola Balik Ditetepkeun Tersangka
Zumi Zola Balik Ditetepkeun Tersangka

Koransunda.com – Komisi Pemberantasan Korupsi (KPK) balik netepkeun Gubernur nonaktif Jambi, Zumi Zola, minangka tersangka. Zumi disangka marentahkeun anak buahna ngumpulkeun artos kanggo dibikeun ka anggota DPRD Jambi. Pamasihan artos kasebat patali jeung pengesahan Rarancang Anggaran Panghasilan sarta Balanja Wewengkon (RAPBD) Jambi warsih anggaran 2017 sarta 2018.

“KPK ngaronjatkeun balik hiji perkawis ka penyidikan kalawan tersangka ZZ (Zumi Zola Zulkifli) “sanggem Wawakil Pupuhu KPK Basaria Panjaitan di gedong KPK Jakarta, Salasa (10/7). Nurutkeun Basaria, penetapan tersangka ieu dumasar fakta-fakta sidang sarta dirojong pakakas buktos mangrupi katerangan saksi.

Zumi zola disangka terang sarta nyatujuan artos “ketok palu” kanggo anggota DPRD Jambi. Sajaba ti eta, Zumi zola oge disangka marentahkeun anak buahna ngumpulkeun artos ti pihak-pihak sanes. Sedengkeun, artos anu atos dikumpulkeun eta selanjutnya ku tilas plt hulu Dines Pagawean Umum sarta Padumukan Rahayat Jambi Arfan dibikeun sekira Rp 3,4 milyar ka sajumlah anggota DPRD Jambi.

Basaria nyebutkeun, salila proses penyidikan, pihakna atos nampi pangbalikan artos ti tujuh anggota DPRD Jambi anu ditampung ku hiji jalmi saloba Rp 700 juta. “Artos kasebat barobah kaayaan pakakas buktos sarta diwiatkeun dina rekening panandean KPK” cenahna.

Luhur gawena kasebat, Zumi dijerat Pasal 5 Ayat (1) hurup a atawa Pasal 5 Ayat (1) hurup b atawa Pasal 13 UU Pemberantasan Lampah Pidana Korupsi juncto Pasal 55 Ayat (1) ka-1 KUHP. Kawitna, Zumi atos dijerat minangka tersangka gratifikasi ti proyek-proyek di lingkungan Pamarentah Propinsi Jambi.

Baca Oge:
loading...

Artos anu dikumpulkeun kasebat saterusna dipake Zumi zola minangka artos ketok palu kanggo anggota DPRD Jambi. Terdakwa Supriono (51), politikus PAN anu oge anggota DPRD Propinsi Jambi periode 2014-2019, ngajirim aya artos kanggo pengesahan RAPBD Propinsi Jambi 2018 anu ngarugikeun nagara Rp 3,4 milyar.

Perkawis eta diaku terdakwa Supriono di hadapan majelis hakim anu dipupuhuan Badrun Zaini dina sidang di Pangadilan Tipikor Jambi, Rebo (30/5). Di hadapan majelis hakim, terdakwa Supriono ngomong yen anggota dewan moal nyondong dina sidang paripurna DPRD kanggo mengesahkeun ABPD Jambi lamun teu aya artos anu maranehanana teda kanggo dibikeun.

Terdakwa oge ngajirim yen ideu kahoyong artos eta berawal ti dewan. Para anggota DPRD Jambi embung sidang lamun teu aya artos. Alesanna, artos saprak 2017 atos aya sarta diantar langsung ku Kusnindar ka imah sewang-sewang anggota dewan.

“Aya dua kali pamasihan, kahiji ahir 2016 sagede 100 juta, saterusna babak kadua dina sasih April 2017. Abdi tampi babak kahiji sarta kanggo babak kadua aya dalapan jalmi anu henteu tampi, nyaeta lima ti Fraksi PAN, dua jalmi ti PKS, sarta hiji ti Nasdem,” sanggem Supriono dina sidang pamariksaan dirina di pangadilan eta.

Sumber : republika.co.id

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

20 − 19 =