Wawaran IPB Ngeunaan Paturay na Beasiswa Mahasiswi Mualaf

0 13

Koran Sunda – Pihak Institut Tatanen Bogor (IPB) nengtereweleng wartos ngeunaan mahasiswi namina Arnita Rodelina Turnip anu drop out (DO) margi beasiswanya diputus ku Pamarentah Kabupaten (Pemkab) Simalungun, Sumatera Kaler. Disangka,beasiswa diputus margi Arnita sekeluarga pindah ageman ti Kristen ka Islam.

Dina parnyataan resmi IPB,disebatkeun Anita ayeuna mangrupa mahasiswa nonaktif. ” Dugi kiwari status akademik Arnita nyaeta ‘ Non Aktip ‘ sarta sanes ‘ Drop Out ‘ (DO). Dina prinsipnya Arnita kacatet keneh minangka mahasiswa di IPB sarta nuju ngusulkeun pengaktifan balik. IPB nuju memproses permohonan kasebat,” artikel anu di tampi ku koran sunda di tukitp ti Republika.co.id, Rebo (1/8) dini dinten.

Nurutkeun wawaran IPB,dina mimiti September 2016,kampus nampi serat beja ti Dines Atikan Kabupaten (Pemkab) Simalungun anu eusina yen Pemkab Simalungun henteu deui masihan dana ka lima mahasiswa IPB panarima Beasiswa Utusan Wewengkon (BUD) Kabupaten Simalungun di antarana margi alesan DO. Samentara salah sahiji mahasiswa anu oge dieureunkeun beasiswanya nyaeta Arnita Rodelina Turnip.

Baca Oge : Spanyol Janten Dayeuh Nu Mawi Diminati Kanggo Kuliah

” Nanging,henteu disebatkeun alesanna,” sanggem IPB,Salasa (31/7).

Nanggepan serat kasebat,Ibnul Qayim salaku Pupuhu Tim BUD IPB wanci eta mikeun balesan kalawan mikeun rekomendasi supados henteu memutus beasiswa. Minangka wiwaha nyaeta luyu kalawan Serat Jangji-pasini gawe babarengan(SPK) antawis IPB sarta Pemkab Simalungun Warsih 2015 di mana jangka wanci palaksanaan pamasihan beasiswa nyaeta dimanawikeun dugi salapan semester.

Nurutkeun IPB sorangan,peunteun Arnita Turnip dina warsih kahiji cekap sae,nyaeta kalawan indeks prestasi kumulatif (IPK) 2 , 71. Arnita sempet ngeusian KRS Online semester ganjil 2016/2017 nanging henteu ngiring perkuliahan di semester kasebat margi hahalang waragad.

Saterusna dina semester genap 2016/2017,Sekretariat BUD IPB tacan keneh meunangkeun informasi langkung teras ngeunaan Arnita. Manehna oge henteu ngalakukeun proses pengisian Kartu Rencana Studi (KRS) Online semester genap ku kituna status akademik Arnita nyaeta ‘ Mahasiswa non-Aktip ‘ .

Perkawis ieu dimimitian wanci sepuh Arnita,Lisnawati,ngalaporkeun perkawis anu dialaman putri na ka Ombudsman mimiti Juli kaliwat. ” Abdi atos ka Dines Atikan nanging teu aya jawaban. Stres anjeunna margi hayang kuliah deui,” sanggem Lisnawati.

Arnita saleresna mualaf. Anjeunna pindah kayakinan sarta lebet Islam dina September 2015. Dina 2016,beasiswanya dieureunkeun. Anjeunna dikaluarkeun minangka panarima BUD. Arnita sarta kulawargana oge tak kantos meunangkeun mepeling kawitna.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

9 + nine =