Abdul Halim Wasta kanggo Bandara Kertajati

0 6

Koransunda.com – Gubernur Jawa Barat Ahmad Heryawan ngomong, dugi kiwari penamaan kanggo Bandara Kertajati tacan dicindekkeun, nanging ibur namah rek nga gunakeun Abdul Halim.Nanging Pamarentah Propinsi Jawa Barat sapuk ngusulkeun wasta Bandara Internasional Abdul Halim ka pamarentah pusat.Abdul Halim mangrupa inohong perjuangan kawit Majalengka sarta atos ditetepkeun barobah kaayaan pahlawan nasional.

“Lamun ti urang wasta bandarana Abdul Halim sarta bade geura-giura diusulkeun ka pusat.Abdul Halim mangrupa inohong ajengan sarta inohong pergerakan kamerdikaan,manawi ngaranna kirang dipikawanoh balarea lega, henteu sepertos inohong seangkatannya, di antarana KH. Hasyim Asy’ari (pangadeg NU) sarta KH.Ahmad Dahlan (Pangadeg Muhammadiyah) nanging kenging perjuangannya tiasa keneh urang saksian dugi kalawan poe ieu,sae dina widang Pulitik, Ekonomi sarta Atikan.

Perjuangannya di mimiti saprak jaman pangjajahan Belanda, KH. Abdul Halim bajoang ngaliwatan Persjarikatan Oelama (PO) Syarekat Islam sarta PII. sajaba ti eta oge anjeunna aktip minangka wartawan di sagala rupa media pulitik sarta dakwah anu medal dina mangsa eta.Peran KH. Abdul Halim dina widang atikan nyaeta kalawan ngadegkeun lembaga atikan anu dibere wasta Santi Asromo, anu mangrupa pelopor atikan anu ngagabungkeun antawis atikan Ageman, Atikan Umum sarta Atikan Keterampilan.

Anjeunna oge kacatet barobah kaayaan pelopor tangtung na Universitas Islam Indonesia (UII) di Yogyakarta.Dina widang ekonomi nyaeta kalawan ngadegkeun Hayatul Qulub minangka wangun lalawanan ka kapitalisme kolonial. Sarta seueur deui tapak sujud anu ditinggalkeun ku inohong ajengan ieu.

Tadi oge abdi atos wagel langsung kalawan Presiden Jokowi“ ceuk Heryawan dina rilisna, Jumaah (25/5/2018).Lalaki anu dawam disapa Aher ieu ngedalkeun hatur nuhun ka sakumna pihak anu atos ngabantuan ngawujudkeun BIJB anu kiwari barobah kaayaan bandara pangbadagna kadua di Indonesia sanggeus Bandara Soekarno Hatta.

“Hususna ka Gubernur tiheula, Bapa R Nuriana sarta Bapa Danny Setiawan salaku pencetus bandara ieu sarta sakumna pihak anu atos ngabantuan. Leuwih ka sindikasi bank anu ngabantuan ti sisi ngadanaan” kedalna.Hystorical Flight Kemis (24/5/2018), Aher sareng pamajikan Netty Prasetiyani Heryawan, Sekda Jabar Iwa Karniwa sarta sajumlah pajabat di Pemprov Jabar ngalakukeun historical flight komersial.

Maranehanana ngapung ngagunakeun pesawat Garuda Indonesia rupi Airbus 320 sarta anjog di BIJB babuk 17.00 WIB.Samentara rombongan lianna anu berpenumpang para Kuwu ti Majalengka ngagunakeun pesawat Batik Cai. “Alhamdulillah urang mios ti Husein Sastranegara saterusna di lalampahan oge lancar sarta cikeneh urang landing kalawan sukses di dieu (BIJB)” kedalna.

“Tangtos Bandara ieu bade janten kareueus urang sadaya. Ieu nandakeun yen Bandara ieu siap beroperasi antos ping 8 Juni” tambahna.Rengse menginjakeun suku di terminal BIJB,Aher sareng rombongan ngalakukeun sujud sukur di mushala bandara.

Ieu dipigawe ku manehna minangka wujud sukur beres na bandara anu diwangun kalawan perjuangan anu kitu ageung. Selepas eta Aher oge mengecek sagala rupa fasilitas penunjang bandara. Di areal terminal bandara dipigawe tasyakur sarta sambil berbuka puasa sareng.Sumber : regional.kompas.com

Leave A Reply

Your email address will not be published.

fourteen − two =