fbpx

Walikota Tasikmalaya Umumkan Hiji Wargi Positip Covid-19

0 211
DomaiNesia

Koransunda.com – Walikota Tasikmalaya Budi Budiman direndengan wawakil walikota Muhammad Yusuf, Kapolres Tasikmalaya Kota AKBP. Anom Karibianto, Dandim 0612/Tasikmalaya Letkol Inf. Imam Wicaksana sarta sajumlah pajabat dilingkungan Pemkot Tasikmalaya nyalabarkeun Kota Tasikmalaya Kejadian Luar Biasa (KLB) Covid-19.

Dasar ti penentuan KLB eta, ditingali ti data Jalmi Dina Pangimeutan (OPD) anu ngahontal 116 jalmi, 10 jalmi Pasien Dina Pengawasan (PDP) sarta 1 jalmi positip Covid-19.

Baca Oge: Cegah Virus Corona Tim Dokkes Polres Majalengka Pigawe Cek Suhu Tubuh Santri Shobarul Yaqin

“Saleresna ieu anu henteu urang harepkeun, ti lima sample anu dikirim ka RS Hasan Sadikin, tilu atos dikirim ka urang. Dua kenging negatif sarta hiji hasilna positip “sanggem Walikota Tasikmalaya Budi ka wartawan, Rebo (25/3/2020).

Kanggo selanjutna, sanggem Budi, patali jeung kitu kaayaanana pasien Positip Covid-19, Gugus pancen pencegahan Covid-19 Kota Tasikmalaya ngalakukeun Tracking atawa penelusuran saha wae anu ngalakukeun kontak kalawan pasien positip eta.

Baca Oge: Jumlah ODP Sarta PDP Virus Corona Di Purwakarta Nambahan

“Atos aya 71 jalmi anu kontak reukeut kalawan pasien anu urang nuju awasi ayeuna, urang tarcking ayeuna” sanggem Budi.

Kalawan ditetepkeun na Kota Tasikmalaya minangka KLB Covid-19, sanggem Budi, pihakna henteu bosen nepikeun ka balarea kanggo sok taat dina arahan pamarentah sepertos ngajagi jarak, menghindari kerumunan sarta sok nerapkeun pola hirup bersih sarta sehat.

Sumber: https://www.ayotasik.com/

Leave A Reply

Your email address will not be published.

3 × two =