Viral Pernyataan KPAI Sperma Hamili Wanoja Di Kolam Renang

0 740

Koransunda.com – Pernyataan KPAI nyebutkeun wanoja tiasa kakandungan lamun ngojay sareng lalaki, pemberitaan ngeunaan awewe tiasa kakandungan wanci ngojay sareng lalaki anu mimitina dialungkeun ku Siti Hikmawati, komisioner Komisi Perlindungan Anak Indonesia (KPAI), seketika barobah kaayaan perbincangan warganet.

Dina Pernyataan KPAI, Hikma nyebutkeun yen kehamilan anu lumangsung alatan ngojay sareng lalaki nyaeta conto ti kehamilan henteu langsung.

Pernyataan ieu sekeita barobah kaayaan kontroversi di golongan umum.

American Pregnancy Association nyebutkeun yen alit jigana sperma tiasa ngalakukeun lalampahan ngaliwatan wewengkon cai anu lega di kolam renang, bak ibak, atawa pamandian cai panas kanggo ngahontal vagina sarta menyebabkeun kehamilan.

Baca Oge: 6 Gejala Nyeri beuteung Anu Henteu Tiasa Dianggap Sepele

“Lamun ejakulasi lumangsung dina cai haneut biasa, sperma tiasa tahan salila sababaraha menit. Lamun ejakulasi lumangsung di jero cai anu panas pisan, atawa cai anu dilebetan kalawan bahan kimia kolam renang, gelembung atawa zat sanes, sperma moal sanggem tahan langkung ti sababaraha detik” lapor na.

Dilansir Medical News Today, peneliti mengasumsi yen kehamilan ngan tiasa lumangsung sabot sperma sacara langsung bersentuhan kalawan vagina.

Sabaraha lami sperma hirup?

– Di Jero Rahim

Sperma ngan tiasa tahan lami di jero salira wanoja, dina kaayaan lembap sarta haneut sperma tiasa tahan hirup dugi lima dinten.

“Ieu biasana lumangsung sabot aya cekap cairan serviks atawa lendir kanggo masihan sperma nutrisi, anu langkung caket kalawan ovulasi” lapor loka kasehatan indung, Cure Joy.

“Nanging, dina perkawis anu carang pisan, lamun maranehanana lekasan di tempat anu pas, sepertos saluran tuba ,maranehanana tiasa hirup salila 7 dinten. ”

– Di Jero Baham

Dilansir Melmagazine, sacara teori manawi wae sperma tiasa hirup di jero baham margi haturan dina baham nyaeta lingkungan ideal kanggo sperma kanggo tahan hirup, yaktos haneut sarta baseuh.

“Lamun Anjeun wagel ngeunaan elmu di wangsul na, suhu baham langkung haneut batan di jabi salira,” Brian Steixner, saurang ahli urologi sarta direktur Institute of Men’s Health di Jersey Urology Group.

Baca Oge: Mangpaat Sarta Pamakean Gula Pasir Sarta Gula Jawa

“Sacara teori, 100 persen lebet uteuk yen sperma ti seks oral di baham hiji jalma tiasa hirup sapoe sanggeus na, atawa dua dinten saterusna” sambungna.

– Di Kulit

Nurutkeun ahli urologi bersertifikat Jamin Brahmbhatt, sperma ngan tiasa tahan hirup di jabi salira sababaraha menit. Nanging wanci tahan hirup eta variatif pisan gumantung dina permukaan atawa lingkungan tempat manehna hirup.

Nurutkeun Health Central , sperma anu caket kalawan vagina tiasa hirup dugi 20 menit.
Dina dasarna sperma bade nilar dina sababaraha menit kahiji, atawa kitu sperma jadi garing.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

18 + 20 =