Viral Gaji Pagawe Swasta 80 Juta Di PHK Margi Pandemi Virus Corona

0 745

Koransunda.com – Hastag #gaji80juta nangkring keneh di deretan trending topik Twitter wilayah Indonesia,Saptu 25 April 2020 siang. Soal gaji Rp 80 juta ieu rame diomongkeun margi unggahan rekening twitter @_pasiholan.

Rekening kasebat nyaritakeun kaayaan baturna anu hirupna ancur di keur pandemi virus corona (COVID-19). Manehna nyebutkeun baturanna eta berprofesi minangka pagawe swasta kalawan gaji Rp80 juta-an per sasih.

Kiwari sang rerencangan kedah nampi kanyataan pait margi diimahkeun ku perusahaan. Balukarna,laki-rabi pagawe kasebat ranced lantaran kahirupan kulawargana salila ieu tergolong luhur.

Kredit mobil mentereng,kpr imah di Dayeuh Wisata pangaos 3M. Tabungan ipis. Ayeuna maranehanana lieureun. Watir,serat akun kasebat.

Baca Oge: Aya Henteu Buktos Teori Corona Asalna ti Laboratorium Wuhan

Unggahan kasebat kiwari viral sarta atos dibagikeun deui saloba 10,2 rebu kali sarta mendapat likes langkung ti 26,8 rebu kali. Rupa-rupa komentar netizen nyumponan unggahan kasebat.

Teman saya kerja di perusahaan swasta bergaji 80 jutaan per bulan.

Baru 2 bulan dirumahkan, rumah tangganya langsung berantakan krn selama ini keluarganya berbiaya tinggi.

Kredit mobil mewah, kpr rumah di Kota Wisata harga 3 M.

Tabungan tipis.
Skrg mereka bingung. Kasihan.

— Sihol (@_parsiholan_) April 23, 2020

Gaji 80 juta,mending ditabung 40juta sabulan,sataun sanggem meser taneuh 100m pasagi sisi jalan di pinggiran dayeuh. Warsih enjing na geus janten kos2an atawa ruko. Dua warsih geus invest. Heran wae gaji gede tangtos pinter teu teurang kaduitan, jigana teu teurang aya anu ngaranna dana daruat Smiling face with open mouth and cold sweat,sanggem netizen.

Ulah saruakeun tingkat hirup jalmi kalawan gaya hirup jalmi ku cara jegud anjeun,anjeun tacan aya di posisi anjeunna mangka na nyarios na kieu,manawi lamun anjeun aya income 80jt sabulan gaya na oge benten,serat netizen laina .

Leupas ti benarna carios gaji 80 juta sarta janten korban PHK eta,salila pandemi corona saleresna carita korban PHK seueur berseliweran.

Baca Oge: Jalmi Terkaya RI Sumbang Rp 52 M kanggo Lawan Corona

Kementerian Ketenagakerjaan nyatet dugi 16 April 2020,padamel anu ngalaman pemutusan hubungan damel (PHK) sarta diimahkeun,ngahontal 1.943.916 jalmi. Perkawis eta minangka akibat pandemi Covid-19.
Dina katerangan Kemenaker resmi na,jumlah kasebat didominasi ku padamel di sektor formal. Padamel formal anu di-PHK sarta diimahkeun saloba 1.500.156 padamel.

Samentara,jumlah padamel ti sektor informal anu di-PHK sarta diimahkeun,saloba 443.760 padamel.
Data total padamel sektor formal sarta informal anu di-PHK sarta diimahkeun per 16 April 2020 nyaeta 1.943.916,serat katerangan kasebat.

Kanggo jumlah perusahaan anu ngalakukeun PHK sarta meimahkeun padamel na kacatet saloba 114.340 rebu perusahaan. Rincianna 83.456 rebu ti perusahaan di sektor formal,sarta 30.794 perusahaan di sektor informal.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

15 − 11 =