Utamakan Guru Honorer Anu Lami Ngabdi

0
54
Utamakan Guru Honorer Anu Lami Ngabdi
Utamakan Guru Honorer Anu Lami Ngabdi

Koransunda.com – Seleksi Calon Pagawe Nagari Sipil (CPNS) sarta Guru Honorer mangrupa dua perkawis anu aktual pisan kanggo di pedar terlebih ngemut 25 Nopember kamari, urang pangemut Dinten Guru. Sakumaha dipikanyaho, formasi guru mangrupa formasi anu nu mawi seueur dibuka dina seleksi CPNS warsih ieu.

Dina Kaputusan Menteri Pendayagunaan Aparatur Nagara sarta Reformasi Birokrasi (PANRB) No. 49 Warsih 2018, diperlukeun guru kelas sarta panon palajaran kanggo pamarentah wewengkon (Pemda) saloba 88.000 formasi, ditambih guru madrasah Kementerian Ageman ngabogaan tugas di kabupaten/kota saloba 12.000 formasi —berarti komposisinya 42% ti jumlah 238.015 CPNS anu bade ditarima.

Pupuhu Umum Persatuan Guru Republik Indonesia (PGRI) Unifah Rasyidi neda, supados pamarentah tiasa ngabantosan ngutamakeun guru honorer anu atos lami ngabdi kanggo geura-giru diangkat barobah kaayaan jadi ASN. Hartina, seleksi anu dipigawe kedah memperhitungkeun mangsa damel, sarta dedikasi guru honor anu bersangkutan.

“Dina rekrutmen (Pengangkatan 100 rebu guru honorer) eta kedah aya pemihakan. Janten indeks penerimaannya eta henteu disaruakeun antawis guru anu atos lami ngabdi kalawan guru anyar,” sanggem Unifah wanci dihubungan Republika.co.id, Rebo (11/7).

Patali capaian kualitas guru, Unifah angken pesimistis lamun proses seleksi CPNS anu aya tiasa langsung ngayak guru anu leres-leres berkualitas. Margi nurutkeun anjeunna, kanggo ngahasilkeun guru anu berkualitas kedah oge dibarengan kalawan pembekalan, pembinaan sarta palatihan ka guru-guru kasebat.

Baca Oge:
loading...

“Seleksinya aya saleresna ti Kemendikbud, nanging lamun kanggo kualitas antos Kemendikbud saleresna kedah mikeun training. Lamun henteu ditraining,henteu dibere pembinaan atawa palatihan, ulah ajeng tiasa ngahasilkeun guru berkualitas” sanggem Unifah.

Kawitna, Menteri Pendayagunaan Aparatur Nagara sarta Reformasi Birokrasi (Menpan-RB) Asman Abnur nepikeun pihakna tacan megatkeun formasi penerimaan jumlah guru PNS. Manehna ngeceskeun, Kementerian Atikan sarta Kabudayaan atos nepikeun kitu kaayaanana kakurangan guru di sagala rupa wewengkon.

Margi eta, pengangkatan guru anyar barobah kaayaan salah sahiji prioritas pamarentah dina penerimaan CPNS antos. “Janten urang tacan megatkeun formasi. Kemendikbud nepikeun aya kakurangan guru,mangka urang prioritaskan pengangkatan guru anyar” ceuk Asman di Karaton Kepresidenan Bogor, Jawa Kulon, Senen (9/7).

Sumber : republicaka.co.id

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

fifteen − 4 =