Umur Mamah Dedeh Ampir 70 Warsih Ieu Gaya Kasehatana

0 927

Koransunda.com – Mamah Dedeh nyarekan panitia margi wanci bade mikeun pangbagea sarta menyapa para tatamu peryogi, manehna henteu tiasa nyebutkeun wasta sarta jabatanna. “Ieu kumaha panitia, nini nini (Nenek-Nenek) ampir 70 warsih malih dibere seratan na alit-alit. Manten tiasa kabaca “sanggem dina dina acara bertajuk “Hirup Rukun Bermasyarakat” Tabligh Akbar sareng Mamah Dedeh ku PKK RW 10 Bekasi Jaya, Bekasi.

Menghiraukeun salah sahiji panitia anu mikeun na handphone kalawan seratan wasta para tatamu peryogi kalawan ukuran anu langkung ageung, Mamah Dedeh oge langsung menyapa para tatamu na. ” Assalamualaikum, wilujeung sumping para tatamu dipihormat sarta para inohong balarea satempat,” sanggem singget sarta lugas.

Baca Oge : 6 Gejala Nyeri Beuteung Anu Henteu Tiasa Dianggap Sepele

Sababaraha kali Mamah Dedeh nyebutkeun umur na anu henteu anom deui. ” Abdi ieu saleresna umur na 69 warsih. Antos 5 Agustus 70 warsih,” sanggem nu boga wasta lengkap Dedeh Rosidah Syarifusin eta.

Manehna ngomong ngahaja menta panitia kanggo mikeun korsi puter supados tiasa ngalieuk ka sadaya jamaah na ti kenca atawa katuhu . Manehna oge kalawan gampil muter sarta ningali tema ceramahna poe eta anu terpasang di spanduk anu tempatna di pengker. ” Ieu tuur atos henteu tiasa nyeundak abot awak sarta nguriling panggung wanci nyarios” sanggem.

Nurutkeun Mamah Dedeh, di umur na ayeuna, manehna kantos mendapat omelan ku salah sahiji alona anu berprofesi dokter. ” Alo abdi tuh menta abdi kanggo nurunkeun abot awak barobah kaayaan 60 kilogram. Kumaha cobi nurunkeun 20 kilogram,” sanggem wanoja anu abotna ayeuna 80-an kilogram.

Baca Oge : Pemain Preman Pensiun Di Polres Majalengka

Mamah Dedeh manawi tacan tiasa nurunkeun abot awak na saloba eta. Nanging manehna angger tiasa aktip ngeusian acara ka sagala rupa tempat. Sateuacan ngahadiran acara di RW 10 Bekasi Jaya, Mamah Dedeh tetela sempet ngeusian materi di pengajian caket imahna di Depok.

Sanggeus kagiatan RW 10 Bekasi Jaya, manehna oge terjadwal ngeusian tausiyah di Kacamatan Sanes di Bekasi. Kumaha cara Mamah Dedeh angger fit ngajalanan sagala rupa aktivitas? ” Abdi eta menta anu enjoy, nanging ulah kaleuleuwihan” sanggem muka sakedik rusiah na.

Manehna ngomong seueur baturna anu atos ngabatesan pisan asupan maranehanana. Aya anu menghindari leeutan A, margi rempan lututnya; menghindari leeutan B, margi rempan jajantung na. ” Abdi eta pantangannna nyaeta pantang mundur. Naon wae doyan, nanging emut ulah kaleuleuwihan,” sanggem.

Mamah Dedeh ngageuing yen ngabogaan sipat henteu kaleuleuwihan nyaeta salah sahiji sunah Rasulullah Muhammad SAW anu oge dituturkeun na. Manehna ngomong kantos hiji kali aya baturna anu embung neda kadu. ” Abdi neda duren henteu naon-naon, nanging nya henteu seueur. mending seueur-seueur sedekah wae lah” sanggem menyelipkeun anjuran sanes.

Sumber : tempo.co

Leave A Reply

Your email address will not be published.

20 − 19 =