Tungtut Kapastian Wanci Pembatasan Media Sosial

0 50

Koransunda.com – Southeast Asia Freedom of Expression Network (SAFENET) nungtut supados pamarentah mikeun kapastian jangka wanci anu tangtos soal Pembatasan Media Sosial sanggeus aksi 22 Mei. Kapastian ieu diperlukeun demi kelancaran komunikasi sarta bisnis wargi.

“Kedah aya jangka wanci supados balarea tiasa nangtoskeun transaksi sarta komunikasi supados lancar kalawan klien bisnis atawa sosial sanes. Ulah dikira-sangki (iraha bade dibuka akses)” ceuk Hulu Divisi Akses Luhur Informasi Punjul Sagena sabot dihubungan CNNINDONESIA.com, Jumaah (24/5).

Baca Oge: #10YearChallenge Facebook Tambang Data Poto

Sajaba ti eta,Punjul oge nyebutkeun kanggo ngagebah konten negatif sumebar di balarea ceuk manehna tak peryogi ku cara ngahalangan akses kanggo sakumna wargi. Margi,pemberlakuan pembatasan internet ieu berdampak dina hak berkomunikasi sarta kabebasan berekspresi wargi.

“Ngalakukeun takedown konten anu tiasa dipigawe penyedia platform boh manual atawa otomatis ngaliwatan kecerdasan damelan,atawa gawe babarengan kalawan trusted flagger Pilari beurit tak kedah ngaduruk lumbung” sanggem Punjul.

Sajaba ti eta, dina praktekna nurutkeun Punjul pembatasan akses media sosial ieu henteu ngan saukur perlambatan akses video sarta poto. Manehna ngomong sababaraha media sosial oge ngalaman perlambatan pengiriman teks.

Baca Oge: Google Cicing-Cicing Meser Data Kartu Kredit Demi Pengiklan

“Perlambatan unggah sarta unduh video sarta gambar dina kanyataan na henteu luyu anu dipambrih. Kamari (23/5) teks pending (tertunda) sadaya. poe ieu Facebook henteu usik di teksnya” sanggem Punjul.

“Janten sami wae (pembatasan ieu) shut down (dipaehan sacara) lemes. Internet slow down (kelambatan) is the new internet shutdown (cara anyar kanggo menilarkeun internet). Intina sami wae. Sadaya jalmi henteu tiasa komunikasi dina ahirna” terusna. (Edit: Eka)

Sumber: CNN Indonesia

Leave A Reply

Your email address will not be published.

eighteen − four =