fbpx

Teller BRI Maok Dana Nasabah Rp 2,3 Milyar

0 181

Koransunda.com, Jakarta – Teller BRI Rika Dwi Merdekawati 28 warsih disangka menggelapkeun artos nasabah BRI saajen Rp 2,3 milyar. Total nasabah anu dirugelkeun saloba 47 jalmi kalawan jumlah buku rekening 50 buah.

Juru nyarios Kapulisian Wewengkon Sulawesi Kidul Komisaris Ageung Dicky Sondani angken kasangka terang seluk-beluk masalah kaduitan di Bank BRI Unit Toddopuli Cabang Panakkukang Makassar margi opat warsih damel minangka pagawe bank (teller). “Jadi kasangka cekap terang masalah kaduitan ” ucap Dicky wanci pendak pers di Mapolda Sulsel.

Modus teller BRI eta teh menggandakeun slip penyetoran sarta penarikan kaliwat memalsukeun tawis ti nasabah. Saterusna kasangka mencetak buku tabungan kalawan ngagunakeun program microsoft excel. Contona nasabah menyetor artos Rp 10 juta ka BRI slip penyetoran angger sami nominalna . Nanging slip laporan anu diasupkeun ka BRI eta dirobah barobah kaayaan Rp 5 juta.

Baca Oge : Pangaos Roko Teu Nyampe Rp50 Rebu Per Bungkus Sanajan Cukai Naek

“Slip kenging laporan ka nasabah eta luyu, nanging laporan ka bank henteu luyu. Janten aya dua slip penyetoran anu dianggo palaku” ceuk Dicky.

Dicky nyebutkeun yen kajahatan anu dipigawe kasangka saprak April 2018. Pihak Bank BRI ngalaporkeun ka pulisi dina 17 Januari 2019. Pulisi oge nyerek kasangka dina Saptu wengi 27 Januari 2019, di lobby Hotel Gammara Makassar. “Kami menyimpulkeun kagiatan dipigawe palaku berkali-kali. Kajahatan ieu henteu canggih” cenahna.

Kenging pamariksaan samentara palaku ngalakukeun kajahatan ieu sorangan. Musababna pagawe di teller bank eta ngan sorangan margi unit sanes cabang. Alatan gawena na kasangka dikeunakeun Pasal 49 ayat 1 Ulem-Undnag Nomer 10 Warsih 1998 ngeunaan Perbankan. Kalawan anceman hukuman saeutikna 5 warsih sarta maksimal 15 warsih panjara.

Baca Oge : 95 Persen Peritel Gentos ka Jualan Online

Teller BRI Rika ka pulisi angken dirina nekat ngalakukeun kajahatan margi artos anu dipoekan eta dipake melunasi sambetan, mayar panjer pembelian mobil, meser emas, motor sarta kerjakan hiji proyek. “Proyek ieu urang keneh dalami proyek naon” ucap Dicky Sondani. Sedengkeun barang buktos anu diamankeun pulisi yaktos hiji buah catetan kaduh Rika sarta hiji rangkep rekening edisi Bank BRI Unit Toddopuli Makassar.

Sumber : Tempo.co

Leave A Reply

Your email address will not be published.

two × three =