fbpx

Talas Sprayer Cairan Anti Air Sarta Kotoran Kanggo Mobil

0 30

Koransunda.com – PT Mikha Karya Persada meluncurkeun produk semprotan kahiji di Indonesia anu tiasa nangtayungan bahan, sepertos jaket, sarung panangan, sapatu, sarta haturan interior kendaraan, ti cai sarta kotoran. Produk ieu sorangan namina Talas Water Repellent Sprayer, anu mengadopsi wasta Indonesia.

“Urang ngawanohkeun produk Talas Sprayer ieu, sarta mangrupa anu kahiji di Indonesia, tujuanana kumaha bangsa urang minangka bangsa anu ageung, nuju bangsa anu modern, tinangtu urang oge mengadopsi teknologi-teknologi anu aya ti jabi, sarta tinangtu urang henteu ngalaan naon anu barobah kaayaan kultur Indonesia. Ku margi eta, produk urang dikombinasikeun kalawan wasta anu cekap familier, yaktos Talas” ceuk Agus Dinten Mulyono, Direktur Pamasaran PT Mikha Karya Persada.

Anjeunna ngomong yen talas nyaeta salah sahiji pepelakan anu aya di Indonesia anu cekap unik margi talas ngabogaan zat lilin anu boga sipat darehdeh pisan lingkungan, sarta henteu picilakaeun. Ku margi eta, teknologi ieu diadopsi ti teknologi alam.

Talas Water Repellent ieu sorangan mangrupa produk damelan Belgia. Wasta Talas dipake margi jalmi atos kenal kalawan daun talas. Bak daun talas, bahan anu disemprotkeun bade terlindungi sacara rapet, sumawonten dugi ukuran terkecil, nyaeta nano, anu langkung alit ti DNA.

Baca Oge : #10YearChallenge Facebook Tambang Data Poto

“Ieu Talas Nano Technology. Nano nyaeta ukuran terkecil ti partikel, sumawonten langkung alit ti DNA” sanggem Agus.

Hartina, dina barang anu disemprotkeun Talas ieu, dina ukuran anu dugi millimikron, eta anjeunna bade rapet. Janten, jigana cairan ataupun bakteri sekalgus, moal sanggem nembus bahan anu atos di-coating” cenahna.

Budianto Nugroho, Direktur Operasional PT Mikha Karya Persada, ngomong yen Talas Sprayer ieu tiasa lumangsung kanggo bahan sepertos lawon, kulit, kai, sarta batu.” Bahan naon oge, textile, leather, wood, stone, eta Talas tiasa diaplikasikeun. Tiasa diaplikasikeun dina sadaya bahan anu nyerepan cai” cenahna.

Budianto ngeceskeun, formula super-hidrofobik dina Talas Sprayer sanggem ngalapisan permukaan sarta ngusir saniskanten wangun cairan. “Lamun tumpak motor, jaket naon oge bahan na salila gaduh pori-pori, tiasa dilapisan. Anjeunna nyerepan di serat, janten lamun tumpak motor wanci hujan jaket angger tuus. Nanging gumantung coating atawa lobana semprotan. Beuki seueur disemprot, beuki lega wewengkon anu terlindungi ti cai” ceuk budi. Kitu oge barang-barang lianna, sepertos tas, sapatu, sarta sajabana.

Sajaba ti eta, teras Budianto, Talas Sprayer mikeun panangtayungan ka radiasi UV ku kituna nyegah parobahan kelir sarta nangtayungan ti akibat hujan asem sarta polusi.

“Coating dina jaket kulit contona, panangtayungan ti UV henteu miceun suhu panas, kalah tiasa nyegah jaket enggal pudar sarta kusam. Sumawonten tiasa dianggo dugi dua warsih, sapanjang henteu dicuci kalawan deterjen atawa kakeunaan thinner” tambahna.

Talas Sprayer tiasa oge diaplikasikeun dina sofa, jok mobil, credenza, lomari, anggel, baju, jeans, sarta barang lianna anu ngagunakeun bahan atawa permukaan anu ngabogaan tanagi serep. Cara anggo na cekap disemprotkeun ka barang anu hoyong ditangtayungan atawa dibersihkeun, kalawan jarak 8-10 cm.

“Janten Talas Spray eta pamakean na di seueur barang. Sarta kanggo biker penyuka turing produk ieu cocok kanggo nangtayungan jaket ti cai sarta kotoran, kaasup nangtayungan sapatu ti baseuh. Ka hareup urang oge bade nepangkeun kanggo barang metal atawa logam” tutup Budianto.

Talas Sprayer sadia dina ukuran 115 gram sarta diical mimiti pangaos Rp 120-130 rebu, sarta anyar sadia di Jabodetabek.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

eight − 4 =