Surabaya Banjir Ngan Hujan Mung 3 Jam

0 5.797

Koransunda.com –  Hujan anu numiba Dayeuh Surabaya, ngabalukarkeun sajumlah wilayah sarta jalan di Dayeuh Pahlawan ngalaman Banjir. salah sahiji wilayah terdampak parna alatan Banjir Surabaya nyaeta Jalan Mayjen Sungkono.

Kepala Badan Penanggulangan Bencana dan Perlindungan Masyarakat (BPB Linmas) Dayeuh Surabaya Eddy Christyanto, ngomong Banjir di wilayah eta jalaran margi tumpukan runtah anu nyandet saluran pembuangan cai.

“Di panto (pembuangan) cai, istimewa runtah na, runtah botol, kain, plastik seueur kalintang. Eta salah sahiji cukang lantaran na. Kain na ageung-ageung” sanggem Eddy, dipanggihan di lokasi, Rebo (15/1).

Baca Oge: Tabrakan Kreta vs Treuk di Cicurug,Motor Ngiring Terhimpit

Eddy ngomong runtah-runtah kasebat asalna ti para nu ngokolakeun toko anu aya di komplek ruko. Manehna nyebutkeun sumbatan runtah eta oge mangrupa tanggel walon pihak ruko sarta sanes Pemkot Surabaya.

“Sanggeus abdi cek di Vida (salah sahiji toko) ieu nu ngokolakeun ruko pengelolaan runtah na peryogi dievaluasi. Eta wewenang swasta sanes urang” sanggem anjeunna.

Pantauan di lokasi pusat Banjir tempatna komplek pertokoan atawa Ruko Darmo Park II, kalawan jangkungna cai ngahontal 1 meter.

Cai ti dinya sumawonten meluber dugi ka awak Jalan Mayjen Sungkono kalawan jangkungna ngahontal 20-30 sentimeter sarta radius kuyumbang ngalegaan dugi 100-200 meter. Balukarna sajumlah tumpakan anu ngaliwat oge mogok.

Jabi Jalan Mayjen Sungkono, Eddy ngomong BPB Linmas Dayeuh Surabaya oge keur ngalanglang Banjir anu lumangsung di Jalan Villa Pasir Emas Surabaya.

Baca Oge: DPRD DKI Jakarta Saur Dines SDA Soal Runtah

Samentara eta dumasar pantauan, jalan anu kakeueum Banjir jabi Jalan Mayjen Sungkono, nyaeta Jalan Adityawarman, Jalan Hayamwuruk, Jalan Indragiri, Jalan Wonokromo, Jalan Mojopahit, Surabaya.

Hinga kiwari, Eddy ngomong pihakna tacan nampi laporan apakah Banjir mimiti menggenangi imah wargi. Manehna mengimbau wargi kanggo angger tenang sakaligus berwaspada.

“Saleresna atos dicek pihak kalurahan, di dinya aya cor sarta pipa tilas jembatan lami. sajaba ti eta peryogi disudet supados cai na lancar. Ieu sanggem Pak Sekda (Sekretaris Wewengkon Dayeuh Surabaya) hoyong ngomong pan ka Bu Erna (Kepala Dines Pagawean Umum sarta Pematusan Dayeuh Surabaya)” sanggem politikus Partei Kebangkitan Bangsa (PKB) ieu.

Perkawis sami oge disebutkeun wargi Ketintang, Imam Budi. Manehna ngomong wewengkon Ketintang, hususna di caket Royal Plasa sempet Banjir alatan hujan deras. “Tadi seueur motor anu mogok margi kajebak Banjir” cenahna.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

19 − 7 =