Supermoto CRF150L Gentos Pelek Henteu Dugi Rp4 juta

0
126
Supermoto CRF150L
Supermoto CRF150L

Supermoto CRF150L | Koransunda.com – Jalanan aspal Ibu Kota henteu kitu darehdeh dina perawakan awit sapedah motor trail Honda CRF150L anu anggo ban terang saprak wedal. Aya solusi kanggo menyesuaikeun, yaktos ngarobah suku-suku janten bergaya supermoto.

Aliran gaya supermoto atawa supermotard anu mangrupa genre balapan motor trail di sirkuit diwangun ti haturan aspal, leutak, sarta aral atos rame diaplikasikeun saprak Kawasaki KLX 150 booming. Kiwari modifikasi supermoto merambah ka CRF150L anu populasi na beuki seueur saprak meluncur dina ahir 2017 kaliwat.

Komponen nu mawi peryogi kanggo aplikasi supermoto yaktos ngagentos pelek, tromol, sarta ban. Waragad kanggo penggantianna, sepertos anu atos koransunda.com pigawe tiasa didedetkeun henteu dugi Rp4 juta.

Baca Oge : Chopper Listrik Terinspirasi Motor Jokowi

Kanggo pelek, aya opsi kanggo nu boga ngagunakeun model jari-jari ukuran 3.00/17 dina haturan payun anu hartina ukuranana rubak 3 inci kalawan diameter 17 inci. Samentara di haturan pengker 3.50/17.

Milih pelek supermoto kanggo CRF150L sesah-sesah gampil. Margi, tromol pengker CRF150L anu awit gaduh 32 lombang, samentara produk aftermarket anu seueur medar di pasaran ngabogaan 36 lombang.

Ku margi eta lamun henteu hoyong ngagentos tromol, pastikan pelek anu digaleuh gaduh 32 lombang. sajaba ti eta pastikan oge pelek anu dipilih berkualitas sae supados kiat nungkulan hantaman kaayaan jalan ruksak di permukaan aspal.

Ayeuna henteu seueur toko aksesori anu ngical pelek supermoto kanggo CRF150L, nanging paneangan tiasa dipindahkeun ka toko online. Pelek anu urang anggo merek TK Racing saharga Rp2,6 juta anu henteu peryogi ngagentos tromol.

Sanggeus pelek digaleuh, kedah dipasangi ramo-ramo. Urang milih ramo-ramo merek TDR anu katut waragad pemasangan Rp270 rebu.

Sanggeus pelek siap, selanjutnya milih ban. Normalnya ukuran ban kanggo supermoto 110/60/17 payun sarta 130/60/17 pengker. Urang nganggo ban Zeneos saharga Rp900 rebu kanggo payun sarta pengker.

Baca Oge : Pesaing Yamaha Xmax Ti Honda Nyondong Di GIIAS 2018

Lamun hoyong katembong langkung keker, nu boga tiasa ngagunakeun ban 120/60/17 sarta pengker 150/60/17. Nanging konsekuensinya panutup rante kedah dileupas supados henteu bergesekan kalawan ban.

Henteu dibongbolongankeun ngagunakeun ban ukuran langkung ageung. Margi jabi bakal bergesekan kalawan panutup rante sarta panutup suspensi upside-down payun, bade midamel tarikan motor karasaeun abot.

Lamun dijumlahkeun sakumna waragad anu peryogi disiapkeun kanggo operasi suku-suku supermoto nyaeta kira-kira Rp3,7 juta.

Salah sahiji alesan utami memodifikasi gaya supermoto supados pengendara langkung pede sarta merenah berkendara motor trail di jalan aspal. sajaba ti eta oge sanggem memaksimalkeun penampilan.

Sumber : https://www.cnnindonesia.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

five × one =