Sri Mulyani Ingatkeun Eksportir Geura Pulangkeun Dolar AS

0
149
Sri Mulyani Ingatkan Eksportir Geura Pulangkeun Dolar AS
Sri Mulyani Ingatkan Eksportir Geura Pulangkeun Dolar AS

Koran Sunda – Menteri Keuangan Sri Mulyani balik ngageuing para eksportir kanggo mindahkeun dana dina wangun dolar AS anu ditunda di perbankan jabi nagari ka jero nagari. Perkawis ieu dipigawe minangka usaha nguatkeun nilai tukar Rupiah anu balik ngagebros dugi Rp14.600 per USD.

“Henteu ngan lebet di bank jero nagara kanggo ngabantun devisa nanging oge kanggo stay di jero nagari langkung lami” sanggem Sri Mulyani di Hotel Luwansa, Jakarta Senen (13/8/2018).

Kahoyong eta sanes kali kahiji ditepikeun ka para eksportir. Kawitna, Presiden Joko Widodo sacara husus atos diuk sareng kalawan para pangusaha eta.

Baca Oge : Beuki Terpuruk Rupiah Isuk Ieu di Rp 14615 USD

Sri Mulyani ngajirim, yen teu aya aturan ditulis kanggo para eksportir kanggo nempatkeun Devisa Kenging Ekspor (DHE) sapinuhna jero nagara. tapi, anjeunna neda kerjasama sadaya pihak, kaasup pangusaha kanggo nyanghareupan kaayaan ekonomi ayeuna.

“Kanggo kaperluan ekonomi urang sorangan, mangka pentingna ngabantun devisa balik sarta ngaronjatkeun suplai Dolar AS barobah kaayaan peryogi, eta teh ngagunakeun moral solution sarta monitoring anu urang pigawe” sanggem Sri Mulyani.

Nyutat Bloomberg dina 17.00 WIB nilai tukar Rupiah ka Dolar AS ngahontal Rp14.608 per USD. Lonjakan Rupiah ieu disinyalir minangka akibat ti pelemahan mata uang Turki Lira ka Dolar AS.

SUmber : economy.okezone.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

20 − nineteen =