Situs Bunker Waluran Sukabumi Dijadikeun Tempat Mabok

0
1
Situs Bunker Waluran Sukabumi Dijadikeun Tempat Mabok
Situs Bunker Waluran Sukabumi Dijadikeun Tempat Mabok, Sumber Images: sukabumiupdate.com

koransunda.com – Kepala Dines Pariwisata (Dispar) Kabupaten Sukabumi Usman Jaelani angken perih kalawan kaayaan Situs Bunker Waluran Sukabumi Pos Tukang ngintip Pinangjajar, di jalan Galumpit benerna Lembur Pinangjajar, Desa Sukamukti, Kacamatan Waluran, Kabupaten Sukabumi anu tak terurus.

Loka bersejarah anu henteu tebih ti Jalan Nasional Kiaradua – Surade,jalur Geoprak Nasional Ciletuh Palabuhanratu eta kiwari seueur ambacak runtah. Mirisnya ,oge aya runtah tilas inuman beralkohol sepertos Anggur Kolesom sarta tungkus ubar batuk.

Wargi satempat, Agus (42 warsih) menyayangkeun kaayaan kasebat. Ceuk manehna, lokasi bersejarah eta dijagi sarta dipulasara. Sanes dijadikeun tempat runtah, atawa dianggo kanggo ngalakukeun hiji hal anu negatif sepertos mabok-mabukan.

Samentara eta, lepat saurang nu boga warung anu caket kalawan Loka Bunker, Deni ngunggelkeun salila ieu saleresna teu aya jalmi atawa patugas anu ngawaskeun nu datang anu kajabi lebet ka lokasi loka.

Situs Bunker Pos Tukang ngintip Pinangjajar ieu jabi tak terurus oge disalahgunakeun barobah kaayaan tempat ngomix sarta mabok-mabukan. Perkawis kasebat kalawan ditemukanya botol-botol tilas miras sarta tungkus ubar batuk.

Baca Oge:
loading...

Baca Oge: Rute Wisata Paralayang Majalengka

Diungkabkeun Usman, Dines Pariwisata bade ngalakukeun koordinasi kalawan sadaya unsur patali dina usaha pembenahan sarta ngabersihkeun Situs kasebat.

Botol tilas inuman teuas sarta tungkus ubar batuk anu kapanggih disekitar Situs Bunker Pos Tukang ngintip Pinangjajar,di jalan Galumpit benerna Lembur Pinangjajar,Desa Sukamukti,Kacamatan Waluran.

“Urang siap bade cobi dibenahi Situs Bunker Waluran Sukabumi Pos Tukang ngintip Pinangjajar supados henteu kotor deui” ceuk Usman ka sukabumiupdate.com,Rebo (19/6/2019).

Baca Oge: Wisata Alam JPP 40 Leuweung Jati Gantar Indramayu

Usman ngaharepkeun peran sarta balarea kira-kira sarta unsur patali kanggo ngiring ngajagi kaberesihan, kaamanan atawa kaayaan kira-kira Situs supados midamel merenah wisatawan.

“Peran sarta balarea sarta element lianna oge diperlukeun pisan supados kajadian lobana runtah tilas inuman beralkohol sarta tungkus ubar batuk henteu lumangsung deui di poe kahareupnakeun” pungkasna .

Edititor: Indra

Sumber: Sukabumiupdate.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 × 2 =