Sidang Pembacaan Tungtutan Pengeroyok Haringga

0
539
Sidang Pembacaan Tungtutan Pengeroyok Haringga
Sidang Pembacaan Tungtutan Pengeroyok Haringga

Koransunda.com – Sidang pembacaan tungtutan perkawis pengeroyokan suporter Persija Jakarta, Haringga Sirla, simpen ku hakim tunggal Pangadilan Nagari Klas 1a Bandung.
Lima terdakwa nyaeta SY (17), TD (17), AF (16), S (16) sarta AP (15) dijadwalkeun ngajalanan sidang kalawan agenda tungtutan dina Salasa (30/10).

Nanging, hakim pupuhu Suwanto nyatakeun sidang kedah simpen margi jaksa tacan siap ngabacakeun tungtutan ka kalima terdakwa. Sidang kasebat oge ngan lumangsung kira-kira lima menit.

Sarengse sidang, jaksa penuntut umum (JPU) Kejari Bandung, Melur Kimaharandika ngungkabkeun alesan yen pihakna tacan nampi rencana tungtutan ti Kajaksaan Agung.

Baca Oge : Penipuan Make kedok Rekrutmen Tanagi Damel Bandara BIJB Diamankeun Pulisi

“Ngemut perkawis ieu kaasup skala nasional sarta metot perhatian balarea, mangka mekanisme tungtutan urang kedah dugi ka Kajaksaan Agung. Janten urang peryogi wanci kanggo ngabacakeun tungtutan sanggeus rengse berkoordinasi kalawan Kajaksaan Agung” sanggem Melur.

Manehna ngeceskeun sanggeus neda wiwaha hakim, sidang kalawan agenda tungtutan bade dimulai dina Jumaah (2/11) ka hareup.

“Kaleresan poe ieu tacan turun nomer dines na ti Kajaksaan Agung,abdi teda dugi Kemis nanging hakim henteu tiasa margi aya palatihan. Janten sidang na dilaksanakeun Jumaah” sanggem anjeunna ngajelaskeun.

Samentara eta, kawasa hukum kalima terdakwa, Dadang Sukmawijaya, ngaharepkeun tungtutan anu dibikeun ka kliennya luyu kalawan gawena anu dipigawe sewang-sewang terdakwa. Manehna meunteun naon anu dipigawe para terdakwa nyaeta hiji hal anu spontan sarta kabawa emosi.

Baca Oge : Lima Jalmi Sempet Kajebak Sateuacan Lift di Pasar Asemka Ambruk

“Abdi ngaharepkeun tungtutan na disaluyukeun kalawan anu sabongbrong, ulah dugi tungtutan anu kaayaan na spontan sarta kabawa emosi midamel tungtutan anu abot dina anak” ceuk Dadang.

Kanggo dipikanyaho, jaksa mendakwa kalima na kalawan Pasal 338 KUHP ngeunaan pembunuhan Jo 55 ayat (1) ka 1 Jo UU no 11 warsih 2012 ngeunaan sistem peradilan pidana anak. Dina pasal ieu, anceman hukuman 15 warsih.

Dakwaan kadua, jaksa mendakwa maranehanana kalawan Pasal 170 ayat (2) ka 3 KUHP ngeunaan pengeroyokan Jo UU no 11 warsih 2012 ngeunaan sistem peradilan anak. Anceman hukuman kanggo pasal ieu salila 12 warsih panjara.

Sumber : https://www.cnnindonesia.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 × two =