Sambetan Pamarentah Tumpak deui Janten Rp 4.253 T

0
153
Sambetan Pamarentah Tumpak deui Janten Rp 4.253 T
Sambetan Pamarentah Tumpak deui Janten Rp 4.253 T

Koran Sunda – Kementerian Keuangan nyatet total sambetan pamarentah pusat periode Juli 2018 kacatet Rp 4.253,02 triliun atawa tumuwuh 12,51% sacara year on year (yoy).

Komposisi sambetan kasebat diwangun ti pinjaman bilateral sagede Rp 323,79 triliun anu tumuwuh 6,8% atawa kalawan persentase sagede 7,61% ti sakabeh pinjaman. Saterusna pinjaman multilateral kacatet Rp 411,19 triliun tumuwuh 10,77% atawa saloba 9,67% ti total pinjaman.

Selanjutnya pinjaman komersial sagede Rp 43,32 triliun minus 0,87% atawa sagede 1,02% ti total pinjaman. Kaliwat aya pinjaman suppliers sagede Rp 1,04 triliun atawa tumuwuh 56,32% kalawan persentase 0,03%.

Langkung tebih oge aya pinjaman jero nagara sagede Rp 5,79 triliun atawa tumuwuh 48,28% atawa sagede 0,03%.

“Rasio sambetan pamarentah per Juli 2018 29,75% ka PDB,” sanggem Direktur Jenderal Pengelolaan Pabiayaan sarta Mamala Kemenkeu,Luky Alfirman,dina konferensi pers APBN Urang di Kantor DJP,Jakarta,Salasa (14/8/2018).

Baca Oge : Sri Mulyani Ingatkeun Eksportir Geura Pulangkeun Dolar AS

Baca Oge:
loading...

Pinjaman ti serat berharga nagara anu berdenominasi rupiah sepertos serat sambetan nagara (SUN) kacatet Rp 2.155,85 triliun rupiah tumuwuh 10,58% atawa saloba 50,69% ti total pinjaman. Selanjutnya serat berharga sareat nagara anu sagede Rp 518,67 triliun anu tumuwuh 24,88% atawa sagede 12,20%.

Sedengkeun kanggo serat berharga nagara berdenominasi valas atawa SUN valas kacatet Rp 692 , 11 triliun tumuwuh 17,95% atawa saloba 16,27% ti total pinjaman. Saterusna SBSN denominasi valas kacatet Rp 100,89 triliun atawa tumuwuh 8,18% yoy atawa sagede 2,37% ti sakabeh pinjaman.

Anjeunna nambahan realisasi sambetan pamarentah ngaliwatan penerbitan SBN teras mudun. Nurutkeun anjeunna perkawis ieu saluyu kalawan usaha kanggo ngurangan waragad sambetan,pengelolaan cash management sarta nimbang-nimbang volatilitas pasar kaduitan.

Sumber : finance.detik.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

12 + 4 =