Samagaha Sasih 28 Juli Tiasa Ditonton Di Dieu

0
13
Samagaha Sasih 28 Juli Tiasa Ditonton Di Dieu
Samagaha Sasih 28 Juli Tiasa Ditonton Di Dieu

Koransunda.com – Balarea Indonesia ngiring meantoskeun datangna samagaha Sasih total dina 28 Juli 2018. Nanging kumaha lamun henteu tiasa nongton na sacara langsung? Tah,urang tiasa nongton na di loka ieu.

Henteu peryogi rempan margi Awak Meteorologi,Klimatologi sarta Geofisika (BMKG) atos nyadiakeun loka husus kanggo live streaming.

Maraneh anu hoyong nongton samagaha Sasih total ieu tiasa mengaksesnya ngaliwatan loka https://www.bmkg.go.id/gbt. Nanging kanggo ayeuna,status loka kasebat tacan live. Jigana halaman kasebat anyar bade live sababaraha dinten nyanghareupan sasih total. Koran Sunda, Juma’Ah (13/7/2018).

Kawitna dilaporkeun, Sasih total bade lumangsung dina dini dinten ping 28 Juli 2018. sasih ieu bade barobah kaayaan anu terlama di abad 21.

LAPAN ngomong,sakumna wilayah Indonesia tanpa terkecuali tiasa nyaksian kajadian alam kasebat kajabi kahalangan ku awan ceudeum.

Samagaha Sasih ieu bade dimulai kalawan sasih parsial dina babuk 01.24 WIB. Selanjutnya dina babuk 02.30 – 04.13 WIB atawa kira-kira hiji tabuh 43 menit bade lumangsung fase total. Fase total ieu anu disebut minangka Sasih total terlama dina abad 21 sajauh ieu. Sakumna runtuyan Sasih bade lekasan dina babuk 05.19 WIB.

Dina Januari kaliwat,Indonesia oge sempet ngarasakeun samagaha Sasih total salila hiji tabuh 16 menit. Waktuna langkung enggal 27 menit dibandingkeun Sasih total anu bade lumangsung 28 Juli antos.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

12 − 8 =