Ria Irawan Pupus Sanggeus Ngalawan Kanker Getah Bening

0 2.303

Aktris Ria Irawan Pupus dina Senen tabuh 04.00 WIB. Manehna menghembuskeun nafas pamungkas na di Rumah Sakit Cipto Mangunkusumo, Jakarta Pusat, sanggeus bajoang ngalawan kanker Getah Bening.

Wartos Pupus na Ria Irawan dipikanyaho ti sutradara sakaligus komika Ernest Prakasa. ” Anyar tiasa wartos ti Mbak @dewiirawan13, Mbak @RiaIrawan tersayang atos berpulang. wilujeung angkat Mbak Ria anu sae, dugi pendak deui,” serat Ernest Prakasa ngaliwatan rekening Twitter.

Ria Irawan mengidap panyakit kanker kelenjar Getah Bening saprak 2014 kaliwat. Manehna sempet dinyatakeun bersih dina mimiti 2019 sanggeus ngajalanan sagala rupa pengobatan sepertos kemoterapi sarta radiasi.

Nanging, pandeuri kanker kasebat balik menggerogoti salira na. Sang aktris balik ngajalanan perawatan di RSCM dina September 2019.

Baca Oge: Baby Shima Hoyong Lamun Dinikahi Sule

Chandra Ariati Batari (Ria Irawan) wedal minangka bungsu ti lima duduluran pasangan aktor sarta aktris Bambang Irawan sarta Ade Irawan. Tumuwuh di lingkungan seni midamel Ria kabetot ka dunya perfilman saprak umur dini.

Wanci tos yuswaan keneh 4 warsih, Ria atos barobah kaayaan figuran dina pilem Supir Taxi (1973), anu dibintangi ku Bambang Hermanto sarta Dien Novita. Saterusna, Ria balik mendapat peran minangka figuran kalawan dialog dina pilem Belas Kaasih. Sanggeus eta, Ria oge ulin dina pilem Fajar Menyingsing (1975) sareng Erwin Gutawa, Chicha (1976) sareng Chicha Koeswoyo anu basa eta kakoncara pisan.

Ria Irawan beuki produktif ngasupan warsih 1980-an. Akting na midamel seueur jalmi terpikat dina pilem Kembang Kertas (1984). Manehna saterusna ngahontal nominasi dina Festival Pilem Indonesia (FFI) 1986 minangka aktris bobotoh nyongcolang berkat peranna dina pilem Bila Saatnya Telah Tiba (1985).

Piala Citra anyar junun dikeupeul na dua warsih saterusna berkat pilem Selamat Tinggal Jeanette anu dibintangina sareng Mathias Muchus sarta Mariem Bellina. Sanggeus sempet vakum, Ria Irawan balik mendapat nominasi minangka aktris bobotoh nyongcolang dina FFI 2006 berkat pilem Berbagi Suami.

Henteu ngan minangka aktris, Ria Irawan oge kantos nyobi profesi fotogafi sanggeus diarahkeun ku fotografer Ken Sanjaya sarta Drigo L. Tobing. Saterusna, minangka sutradara, manehna kantos nyambut videoklip Anggun Damel Sasmi sarta penyanyi lianna. Ria oge kantos digawe babarengan kalawan Jay Subijakto sarta Rizal Mantovani.

Baca Oge: Pemain Preman Pensiun Di Polres Majalengka

Di dunya nyanyi, nembang, Ria Irawan kantos midamel albeum keroyokan sareng kelompok anu dibere wasta Japras, anu diwangun ti, antawis sanes Ully Artha, Rini S. Bono, Nurul Arifin, Eva Arnaz, sarta rencang-rencang. Ria oge ngarekam dua albeum dangdut sareng Rano Karno, saterusna nyieun trio sareng Nurul Arifin sarta Ita Mustafa.

Ria kantos nikah kalawan Yuma, saurang pangusaha berstatus duda dina 5 April 1997, nanging pirak dina Desember 1999. Sanggeus 17 warsih ngaranda, Ria balik nikah kalawan Mayky Wongkar anu mangrupa asisten pribadi na dina 2016.

Kumaha oge, kahirupan pribadi Ria henteu saterusna gemerlap. Dina pertengahan warsih 1990, Ria mendapat pemberitaan negatif sanggeus Rivaldi Sukarno kapanggih Pupus alatan overdosis di imahna. Alatan perkawis ieu, Ria kedah “mengasingkeun” diri ka jabi nagari.

Dina buronan eta, manehna sempet sababaraha kali mudik, sumawonten sempet membintangi pilem Kuldesak. Ria oge membintangi pilem Biola Tak Berdawai sarta mendapat gelar The Best Actress dina pikeuneun Festival Pilem Asia Pasific di Iran dina 2005. Dugi taun ka tukang oge, sanggeus sempet dinyatakeun bersih ti sel kanker, Ria sempet membintangi dua pilem, nyaeta Kuambil Lagi Hatiku sarta Wedding Agreement. Tak kirang ti 43 judul pilem atos dibintanginya.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

fifteen − fourteen =