Respons Bupati Majalengka Daerahna Janten Calon Ibu Kota Anyar Jawa Barat

0 693

koransunda.com – Respons Bupati Majalengka disebut-sebat barobah kaayaan salah sahiji wilayah anu bakal barobah kaayaan calon Ibu Kota anyar Propinsi Jawa Barat ku Gubernur Jabar Ridwan Kamil.

Teuing margi latah atawa saleresna atos dikonsep tebih-tebih dinten, wacana kasebat mendapat komentar rupa-rupa, kaasup Bupati Majalengka Karna Sobahi.

Naon wae waleran na patali rencana kasebat? yuk regep cariosan IDN Times katut.

1. Pemindahan Ibu Kota Jabar kaperluan nyedek

Akademisi Universitas Majalengka, Dr H Diding Bajuri MSI ngomong, pemindahan Ibu Kota propinsi sanes saukur ngiring trend rencana pemindahan Ibu Kota nagara, nanging leres-leres mangrupa kaperluan anu nyedek (urgent) kalawan alesan anu komprehensif sarta multi faktor.

Baca Oge: Aparat Gabungan Sidak Ka Lapas Majalengka

Di sisi sanes, lamun wacana pemindahan Ibu Kota propinsi eta nyedek sarta mendapat persetujuan legislatif sarta komponen sarta elemen balarea Jawa Barat, mangka penentuan calon Ibu Kota anyar oge kedah dumasar kenging kajian anu serius, sarta multi dimensi, sanes semata panon didasarkeun dina posisi geografis, demografis sarta topografis.

“Namun langkung ti eta peryogi nimbang-nimbang aspek sanes, di antarana tanagi rojong anggaran pemindahan sarta pangwangunan sarana prasarana Ibu Kota propinsi sarta aksesibilitas transportasi sarta komunikasinya (darat, laut, udara.

Ku kituna tiasa ngarojong dina kelancaran tata damel sarta tata hubungan Ibu Kota propinsi kalawan sakumna wilayah kabupaten/kota di Propinsi Jawa Barat.

2. Kertajati Atos Pinuh

Bupati Majalengka, Karna Sobahi nanggepan wacana Pamarentah Propinsi kanggo pigawe pemindahan Ibu Kota Jawa Barat ka tilu wilayah pilihan, nyaeta Segitiga Rebana (Cirebon-Kertajati-Patimban), Walini Cikalongwetan, sarta Tegalluar Kabupaten Bandung.

Ceuk manehna, lamun ditingali ti rencana tata rohang wilayah (RTRW) sarta rencana rinci tata rohang (RDTR) kanggo Kertajati atos pinuh ku kituna kanggo wacana pemindahan Ibu Kota Jawa Barat eta henteu semudah anu dibayangkeun. Sumawonten, ceuk manehna, perpindahan eta ngait ka sababaraha perkawis anu kedah diperhatikeun, di antarana fasilitas tanagi rojong, personalita individu pagawe anu barobah kaayaan perdebatan paos.

“Henteu gampil pagawe-pagawe dipindahkeun, nyanghareupan eksodus-eksodus ka ditu, kudu nyiapkeun imah, gaji sarta sanes-lianna. Intina kedah diperhatikeun tiheula masalah-masalah eta” cenahna.

3. Naon alesan pemindahan Ibu Kota Jawa Barat

Karna sobahi oge nananyakeun perkawis naon anu barobah kaayaan faktor yen Ibu Kota bakal dipindahkeun. Sahenteuna, kepala wewengkon kedah terang sumawonten Majalengka barobah kaayaan salah sahiji wewengkon anu barobah kaayaan calon Ibu Kota anyar Propinsi Jabar.

Baca Oge: Wisata Majalengka Penclut Paralayang

“Abdi kedah teurang, mangka na antos abdi kedah ngobrol leuwih tiheula kalawan Ridwan Kamil, ulah dugi aya sanggem-sanggem sepertos ieu “lumpat ti masalah” cenahna.

4. Pindah Ibu Kota sami kalawan pindah masalah

Karna Sobahi nambahan, lamun saleresna Ibu Kota engkena bakal dipindahkeun ngan bade barobah kaayaan mindahkeun masalah.

Dirina oge nyebutkeun, Bandara Kertajati bade barobah kaayaan kapinunjulan ti Majalengka anu barobah kaayaan salah sahiji wewengkon calon ditujuna Ibu Kota anu anyar.

“Nanging kitu, rohang na aya henteu, soalna di RT RW rohang na eta atos mundel. Nanging, abdi angger ngarojong sarta membolehkeun lamun saleresna Ibukota Jabar bade dipindahkeun ka Majalengka” sanggem Karna.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

three × 2 =