Resmikeun Inovasi Pangladen Dukcapil Kota Tasikmalaya

0 230

Koransunda.com – Wawakil Wali (Wawali) Kota Tasikmalaya Muhammad Yusuf buka resmi acara pengembangan kerjasama inovasi pangladen kependudukan sarta pencatatan sipil disalah hiji hotel Jl Yudanegara, Kota Tasikmalaya, Salasa (27/08/2019).

Dina pangbageana, Wawali nyebutkeun inovasi anu dipigawe Dines Kependudukan sarta Catetan Sipil (Disdukcapil) ulah dugi aya kahumandeuar ti balarea ngeunaan masalah pangladen administrasi kependudukan.

“Peningkatan ITE na atos bertahap, malih aya tujuh kalurahan anu atos dikembangkeun ITE na ku kituna jalmi henteu peryogi deui dongkap ka Disdukcapil” kedalna.

Baca Oge: Wanoja Maot di Kamar Hotel Daya Grand Tasikmalaya

Wawali ngaharepkeun, Disdukcapil angger ngaronjatkeun kualitas pangladen sarta kinerja anu mending deui dina balarea.

“Ya, tanpa aya embel embel naon oge ku kituna tiasa ngajagi akuntabilitas” ceuk Wawali.

Samentara eta Kepala Disdukcapil Imih Misbahul Munir ngunggelkeun, subtansi inovasi pangladen balarea kedah dinamis margi sagala rupa layanan peryogi respon.

Sedengkeun teras manehna, inovasi anu dikembangkeun manawi tacan kapikirkeun margi eta pisan melaui acara ieu aya ideu sarta anyar dikembangkeun deui.

Kadisdukcapil Kota Tasikmalaya wanci ngagusar Resmikan Kerjasama Inovasi Pangladen Dukcapil.

Baca Oge: Aparat Gabungan Sidak Ka Lapas Majalengka

“Dina warsih ieu aya genep kacamatan anu sadar bade administrasi kependudukan (Admininduk),” embohna.

Kanyaho Imih, ngeunaan blangko e-ktp aya dipusat, mung anu diprioritaskeun eta boga sipat urgent wae.

“Berharap, sanggeus acara ieu sahenteuna aya kesepahaman sarta pengertian ti peserta sarta aparat nu mawi handap tiasa teurang minangka pamingpin mere mangpaat kanggo batur ” pungkasna.

Nampak nyondong tatamu ondangan ti saban kalurahan, kacamatan se-Kota Tasikmalaya sarta sababaraha kepengurusan ti banjar sarta Jawa Barat.

Sumber : wartatasik.com 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

8 − 6 =