Resmi Beroperasi BIJB Layani Mudik Boboran 2018

0 3

Koransunda.com – Bandara Internasional Jawa Kulon (BIJB) atawa Kertajati anu cikeneh dipigawe pendaratan perdana ku Presiden Joko Widodo (Jokowi) diproyeksikeun tiasa ngaladenan arus mudik Boboran 2018.

Kepala Nagara atos mendapat informasi ti Menteri Perhubungan Budi Karya Sumadi yen kesiapan BIJB dina ngaladenan penumpang dina momentum Boboran ka hareup.

“Menteri Perhubungan atos nepikeun ka abdi Insyaallah tiasa (dipake wanci Boboran) sarta kirang langkung antos ping 8 (Juni 2018) oge atos aya pangapungan komersial anu lebet” ceuk Jokowi ti katerangan resmi Deputi Widang Protokol, Pers, sarta Media Sekretariat Presiden Bey Machmudin dina Kemis (24/5/2018).

Sajaba ti eta, bandara anu ayeuna diwangun di luhur lahan salega 1.800 hektar eta kinten-kinten bade keneh berekspansi deui di mangsa ka hareup. Margi, lega lahan sakabeh kanggo pengembangan bandara kasebat dialokasikeun salega 5 rebu hektar. “Sisangka ku kuring bandara ieu bade digedean supados pesawat-pesawat berbadan rubak tiasa lebet ka Kertajati” ceuk Jokowi.

Jokowi oge nangtoskeun yen sajumlah bandara-bandara sanes anu ayeuna kanggo diwangun pamarentah bade teras diudag penyelesaian pangwangunan na. Kalawan eta,ka hareup bade beuki seueur bandara-bandara ageung anu siap beroperasi di Indonesia.

“Sadaya urang berik. Sanggeus ieu bade rengse Bandara Ahmad Yani di Semarang ahir warsih ieu. Saterusna anu di Samarinda oge sami. Sadayana dina proses konstruksi sarta pangwangunan. Anu di Yogya, Kulon Progo, urang harepkeun ahir warsih payun insyaallah rengse” ceuk na.

Baca Oge : Intip Kerenna Penampakan Bandara Kertajati

Sedengkeun ngeunaan jigana dioperasikeun na BIJB minangka bandara haji sarta umroh dina warsih ieu, Presiden Jokowi ngomong yen pihakna bade leuwih tiheula neuleuman jigana-jigana eta.

Ayeuna, terusna, Jawa Kulon mangrupa propinsi anu berkontribusi ageung dina memberangkatkeun jamaah haji sarta umroh. Kehadiran BIJB ieu dipambrih tiasa menekeun kepadatan di Bandara Soekarno-Hatta dina memberangkatkeun jamaah sakaligus ngarojong gampangna transportasi balarea.

“Urang bade neuleuman tiheula. Lamun saleresna matak bisa nya bade dimioskeun ti dieu” sanggem Presiden.

Turut nyondong gondeng Presiden, Menteri Koordinator Widang Kemaritiman Luhut Binsar Pandjaitan, Menteri Perhubungan Budi Karya Sumadi, Menteri Agraria sarta Tata Ruang/Kepala BPN Sofyan Djalil, Menteri Kelautan sarta Perikanan Susi Pudjiastuti, Kepala Staf Kepresidenan Moeldoko sarta Gubernur Jawa Kulon Ahmad Heryawan.

Sumber : tintahijau.com & Okezone

Leave A Reply

Your email address will not be published.

10 + seven =