Rengse Pemilu CEO ti 21 Nagara Bakal Riung di Indonesia

0 52

Koransunda.com – Wawakil Pupuhu Umum Apindo (Asosiasi Pangusaha Indonesia), Shinta W. Kamdani nyebutkeun yen pangusaha henteu kedah ngabogaan kasalempang naon oge ngeunaan jalan na pemilu pesta demokrasi pemilihan presiden (pilpres) 2019 dina 17 April 2019.

Keoptimisan kasebat sumawonten dirojong kalawan bade diayakeun na acara yaktos APEC Business Advisory Council (ABAC) 2019 atawa ABAC 2019 anu bade di selenggarakan di Jakarta saminggu sanggeus rengse gelaran pemilihan umum (Pemilu).

APEC atawa Asia-Pacific Economic Cooperation nyaeta hiji Kerjasama Ekonomi Asia Pasifik. Beroperasi di widang ekonomi demi kanggo ngawujudkeun pertumbuhan ekonomi anu sae kanggo nagara-nagara anu aya di ASEAN.

Baca Oge : Penyebar Konten Penembakan Selandia Baru Dijerat UU ITE

Anjeunna ngunggelkeun,yen Indonesia bade barobah kaayaan tuan imah pikeuneun bergengsi kanggo para pangusaha kasebat. Perkawis eta nembongkeun yen di panon dunya kaayaan pulitik Indonesia sae-sae wae cacak nuju menggelar pilpres.

“Janten margi optimisme kasebat,urang oge rumaos teu aya anu peryogi dirempankeun nya. Urang hoyong ieu suasana anu henteu peryogi dirempankeun sarta urang hoyong nembongkeun dina dunya jabi oge yen urang teu aya anu rempan “sanggem anjeunna wanci dipanggihan di JS Luwansa, Jakarta, Senen (15/4/2019).

Anjeunna ngomong, dina gelaran APEC ABAC 2019 bade aya sajumlah pupuhu pausahaan anu bade dihadiran ku 21 nagara anu bade ngadatangan Indonesia.

Perkawis eta nembongkeun yen tingkat optimisme anu luhur ti para pangusaha Indonesia ngeunaan kaayaan ekonomi anu henteu terpengaruh ku panas na kaayaan pilpres.

“APEC ABAC meeting eta 21 nagara anu dongkap dieu nyaeta CEO-CEO top level ti 21 nagara bade dongkap ka Jakarta, urang hosting ABAC Meeting eta hiji minggu sanggeus pemilu. Janten lamun urang rempan,mustahil urang hosting acara seheboh eta,” ceuk anjeunna.

Baca Oge : Bos Pertamina Manggihan Ieu Wanci Blusukan Cek B20

“Janten ieu nembongkeun yen ti dunya usaha urang henteu rempan sarta urang optimis ieu tiasa mapan lancar” anjeunna nambahan.

Sajaba ti eta, anjeunna negeskeun, saha bae anu kajabi minangka pinunjul pilpres, persatuan angger kedah kajaga sarta pilpres mapan jujur sarta tengtrem.

“Janten urang ningali dina wanci kampanye sadaya tangtos wae seueur pihak anu nyorong calon sewang – sewang kitu nya. Nanging lamun urang ningali aya ahirna saha oge anu kenging eta pan urang angger kedah mengkedepankeun Indonesia-na nya. Urang hoyong menggarisbawahi kesatuan sarta persatuan eta anu nu mawi peryogi janten saha oge bobotoh 01 atawa 02 dina ahirna anu kenging nyaeta Indonesia” ceuk anjeunna.

Sumber : https://www.liputan6.com

Leave A Reply

Your email address will not be published.

16 + ten =