Rame-rame Dumadakan Miskin Demi Sakola, Saha Nu Lepat?

0 13

Koransunda.com – Rebuan pendaftar sakola nagari anjog-anjog angken miskin. Maranehanana ngasongkeun Serat Katerangan Henteu Sanggem (SKTM) minangka buktos na. Sanggeus dicek ka imahna,tetela sawangsulna.

Perkawis ieu lumangsung di sagala rupa tempat,salah sahijina di Banyumas,Jawa Keur. Aya siswa anu kolotna ngagaduhan mobil sae sarta didamel kalawan pangasilan anu cekap ageung. sajaba ti eta,imah anu ditempatan oge henteu nembongkeun lamun siswa kasebat asalna ti kulawargi anu henteu sanggem.

” Aya anu kolotna pagawe swasta kalawan pangasilan anu luhur. Sumawonten aya deui anu kolotna ngabogaan imah anu sae sarta henteu katembong minangka kulawargi miskin,” ceuk Kasi SMK,Bale Pengembangan Atikan Tengahan sarta Husus (BP2MK) Wilayah V Dines Atikan sarta Kabudayaan,Propinsi Jateng,Kustrisaptono.

Panitia PPDB SMK Nagari 1 Purwokerto dugi ayeuna teras keneh ngalakukeun proses rekap ka jumlah pendaftar anu ngagunakeun Serat Katerangan Henteu Sanggem (SKTM). Ti 1.314 pendaftar,948 mangrupa pendaftar anu ngagunakeun SKTM.

Baca Oge : 5 Program Kampus Anu Damel Anjeun Sukses Di Era Revolusi Industri 4.0

” 54 pendaftar atos nyabut berkas kamari,anu sanes dina keneh proses,” sanggem Hulu Sakola SMK Nagari 1 Purwokerto,Asep Saeful Anwar.

Di Magelang,Musyawarah Damel Hulu Sakola (MKKS) Dayeuh Magelang ngalakukeun verifikasi panganyarna patali pamake Serat Katerangan Henteu Sanggem (SKTM) dina Pendaftaran Peserta Didik Anyar (PPDB) SMA. Hasilna,saloba 305 calon siswa ti 1.443 kuota siswa anu kapinuhan di lima SMAN di Dayeuh Magelang,dipikanyaho ngagunakeun SKTM. Hasilna,aya dalapan calon siswa pamake SKTM anu didiskualifikasi margi henteu luyu pamakean SKTM-na.

Samentara eta,di Yogyakarta,Dines Atikan,Nonoman,sarta Olahraga (Disdikpora) DIY bade mapay-mapay dugaan jalmi sanggem anu ngadaptarkeun anakna ka salah sahiji SMA N nganggo Serat Katerangan Henteu Sanggem (SKTM). Margi,praktek kasebat ngarempak aturan.

” Urang saleresna peryogi telusuri (dugaan kasebat). Sabot urang terang ngaranna persis,urang tiasa geura-giru (bertindak),” sanggem Kabid Perencanaan sarta Standarisasi Disdikpora DIY,Didik Wardaya.

Kalawan lobana jalmi-jalmi anu dumadakan miskin,Gubernur Jateng marentahkeun hulu SMA/SMK nagari ngalakukeun survei lapang patali penyalahgunaan Serat Katerangan Henteu Sanggem (SKTM). salah sahiji anu ditegur langsung nyaeta SMAN Mojogedang,Karanganyar. Hasilna,aya 32 pendaftar anu diasakeun leresan na.

Hulu SMAN Mojogedang langsung neruskeun instruksi gubernur kanggo ngalakukeun survei mimiti kamari sonten. Aya 138 pendaftar Penerimaan Peserta Didik Anyar (PPDB) anu dipeunteun kedah disurvei.

” Saprak kamari tabuh lima urang survei. Ti 138 jalmi,aya 32 anu nurutkeun urang henteu lebet kategori miskin,” sanggem Purwadi.

Nyegah perkawis eta,SMA di Brebes anu diburu seueur peminat midamel strategis husus. Yaktos mewajibkeun sepuh calon siswa anu ngagunakeun serat katerangan henteu sanggem (SKTM) kanggo nandatanganan pakta integritas. Kawijakan ieu tetela cekap midamel sepuh calon murid anu ber-SKTM ngeleper nyalinya .

Maranehanana oge ahirna metot serat kasebat dina sarat pendaftaran sakola.

” SKTM saleresna nuju booming. Di SMAN 2 wae aya seueur anu melampirkeun serat miskin ieu. Wargi anu angken ngaku miskin padahal jegud lamun kabuktian memalsukeun tiasa dipidana,” ceuk Hulu SMA N 2 Brebes,Sadimin ka wartawan,Salasa (10/7/2018).

Nganggepan perkawis ieu,Gubernur DIY Sri Sultan Hamengku Buwono X neda Dines Atikan di kabupaten/kota kanggo ngalakukeun pengawasan heureut.

” Abdi teda dines heureut kanggo ngawaskeun sae di tingkat hiji atawa kabupaten/kota. Widi anu dibikeun kedah pas ulah menbohongi,eta atikan anu henteu sae,” sanggem Sri Sultan HB X di kantor Gubernur DIY di Kepatihan.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

12 − 3 =