Produk Lauk Kaleng Ngandung Cacing Di Sumedang

0
41
Produk Lauk Kaleng Ngandung Cacing Di Sumedang
Produk Lauk Kaleng Ngandung Cacing Di Sumedang

Sumedang – KoranSunda.com | Penemuan cacing dina produk lauk bungkusan kaleng, teras barobah kaayaan sorotan wargi, kaasup di Sumedang. Kenging inspeksi dumadakan (sidak) kapanggih hiji produk anu atos dinyatakeun ngandung parasit, diical keneh bebas.
Dines Perindustrian sarta Perdagangan Disperindag Sumedang menggelar sidak produk makanan kaleng anu terjangkit parasit cacing eta Senen (2/4). Ieu nunjuk ka kenging timuan Badan Pangawas Obat sarta Makanan (BPOM) anu atos ngaluarkeun 27 produk ngandung parasit, antawis sanes Sarden Makarel.

Fakta kasebat ditampa sanggeus BPOM menulusuri 541 sampel lauk dina bungkusan anu diwangun ti 66 merek anu diperjual belikeun di Indonesia. Pantauan Radar Sumedang (Pojoksatu.id Group) di lapang, dina operasi kasebat Disperindag atos nyokot sampel kirang langkung 4 grosir sarta 6 minimarket anu sumebar di areal Sumedang Dayeuh.
Hasilna ti 4 grosir kasebat kapanggih keneh produk sarden makarel anu diical keneh bebas. Samentara kanggo di mini market alfa sarta indomaret sarta pusat perbelanjaan sepertos Griya sarta Asia Plaza, Disperindag henteu mendak produk kasebat.

Baca Oge : Pangaos Endog Naek Padagang Sarta Pembeli Di Depok Ieu Sami-Sami Lieur

“Pada intina lamun di grosir pan maranehanana henteu tersentuh ku pangusaha ritel na oge teu aya serat edaran, janten nya maranehanana informasi na ti urang. Langkung deui di wilayah, urang sipatna ngan aya nya kedah ditarik ti peredaran” ceuk Kepala Widang Perdagangan, Elly Suliasih.

Disebutkeun Elly, sajauh anu manehna manggihan, kanggo tempat perbelanjaan modern dirina mengklaim produk makanan kaleng makarel atos lami ditarik ti peredaran saprak kitu kaayaanana Intruksi ti BPOM. Lantaran para distributor oge dipeunteun tumut ka Himbauan kasebat.

“Adapun kanggo toko toko sepertos indomaret alfamart Griya, sarta Asia Plaza eta atos aman margi kawitna saleresna atos dibere serat edaran oge ti pusat yen eta kedah atos ditarik ti peredaran ngenaan lauk kaleng anu ngandung cacing. Lamun oge saleresna kapanggih keneh di alfamart atawa indomaret sarta super marketing eta oge atos henteu di display sarta ditunda di gudang kanggo diretur” ucap na.

Sanaos kitu, teras Elly, pihakna angken kahese keneh kanggo ngadalikeun peredaran produk kasebat di pasaran sepertos di grosir. “Cuman masalahna di urang ieu aya sababaraha grosir grosir sarta alhamdulillah maranehanana atos nyadar, yen ieu bade ditarik sarta moal di display deui” sanggem.

Baca Oge : Pangaos Roko Teu Nyampe Rp50 Rebu Per Bungkus Sanajan Cukai Naek

Sajaba ti eta teras Elly, guna nyegah perkawis kasebat, pihakna bade menggelar pasamoan kalawan sababaraha pihak kanggo ngabahas perihal produk makanan picilakaeun anu ngandung cacing kasebat. Kalawan kitu, peredaran produk makanan kaleng anu atos dinyatakeun henteu meujeuhna konsumsi kasebat tiasa steril sae ti penyedia atawa padagang.

“Tindak teras ti urang, ieu bade barobah kaayaan laporan urang urang bade kanggo laporan kanggo sadaya wilayah, margi urang nyebarkeun tim di sakumna kabupaten Sumedang. Sarta enjing isuk sagancangna urang bade ngabahas ti kenging timuan di lapang, sarta bade berkoordinasi kalawan pihak pihak anu berwajib kanggo metot produk produk ieu mamanawian aya keneh kitu” tukasnya Langkung tebih, Elly beranggapan yen pihak distributor tebih-tebih dinten atos nyurtian bade kaayaan anu keur lumangsung ayeuna.

Kalawan kitu usaha pencegahan dini moal ngaririweuh teuing Dines patali di wewengkon. “Tapi abdi yakin lamun maranehanana atos dibere teurang yen pausahaan henteu kenging meng-sumebarken deui produk produk ieu kanggo dilironkeun ka produsen atawa distributor na. Janten Gampil-mudahan henteu kedah urang anu metot” cenah.

Peryogi dipikanyaho merek produk makarel kaleng kasebat nyaeta ABC, ABT, Hayam Brand, Botan, CP, Dongwon, DR Fish, Farmerjack, Fiesta Seafood, Gaga, Hoki, Hosen, Jojo Kingfisher, LSC, Maya, Nago, Naraya, Poh Sung, Pronas, Ranesa, Sempio, TLC, sarta TSC.

Ayeuna, BPOM atos marentahkeun produsen merek-merek kasebat kanggo metot produk anu kagok medar di pasaran. Engkena, produk kasebat bade dibinasakeun. Samentara eta salah sahiji pagawe Grosir, Beben ngomong, kaetang saprak pemberitaan produk makanan kaleng kasebat rame diperbincangkeun dirina bade mulangkeun produk kasebat ka produsen anu bersangkutan.

Abdi anyar aya beja poe ieu ti Bu Kadis, saprak aya pemberitaan di media abdi anyar teurang bade perkawis eta. Ku margi eta urang bade kembalikan ka distributor margi urang oge ngan gaduh dua dus stok kanggo produk eta. Langkung deui pan ieu mah urang dapet ti ritelnya langsung teu aya beja ka saban grosir” tandasnya.

Sumber : Kabar Sumedang

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

twenty − one =