Peternak Susu Ke Selandia Baru Cari Pengalaman

0 11

Koransunda.com – Kementerian Tatanen nyorong nonoman peternak susu ngalakukeun magang ka Selandia Baru. Program ieu atos aya saprak 2013 sarta ngahasilkeun 60 peternak anom boga pangalaman. Selandia Baru nyaeta surga kanggo produk-produk peternakan sepertos pinareup,daging,dugi keju.

Alam anu endah kalawan bentangan lapangan jukut subur midamel Selandia Baru barobah kaayaan salah sahiji penghasil produk sapi pangbadagna di dunya. Seueur kalintang produk pinareup olahan anu ti Indonesia asalna ti peternakan anu aya di Selandia Baru.

Hanjakalna,seueur kalintang peternakan anu malahan memperlakukeun sapi-sapi na kalawan awon pisan. Sumawonten tiasa diitung super telenges dugi seueur pihak mengecamnya. Ieu pisan lima fakta kelam peternakan Selandia Baru anu tiasa midamel anjeun anti pinareup sapi.

“Maranehanana atos boga pangalaman rata-rata 50 buntut dugi 200 buntut sarta eta bade ngembang,” sanggem Sekretaris Jenderal Kementerian Tatanen Sukur Iwantoro sababaraha wanci kaliwat. Ti 60 peternak kasebat,saloba 38 di antarana aya di Jawa Kulon. Engkena,nonoman peternak ieu bade nyebarkeun elmu sarta pangalaman anu dipibanda salila di Selandia Baru ka peternak kira-kira. ku cara ieu,manehna neruskeun,peternak di lemah cai sanggem nyumponan kaperluan industri.

Sukur nambahan,dina wanci caket bade aya pabrik susu anyar anu mangrupa investasi ti Cina. Nyaeta PT Monmilk anu ngabogaan pabrik di Cikarang,Jawa Kulon kalawan lega lahan 8.800 meter pasagi. Investasi ieu saajen 170 juta renminbi. Sukur ngomong,tacan dipikanyaho tangtos produk naon anu bade barobah kaayaan unggulan pausahaan Cina kasebat.

Anu tangtos,sanggem anjeunna,pabrik bade mroduksi susu encer sarta yoghurt. ” Hoyong survey pasar tiheula manten anu ngawidian kanggo tentukan kapasitasnya” ceuk anjeunna. Pabrik kaduh PT Monmilk direncanakeun mimiti beroperasi September 2018. Minangka awalan,kaperluan susu seger anu dipenta ka peternak sagede lima dugi 10 ton per dinten.

Angka ieu bade nambahan barobah kaayaan langkung ti genep ton per dinten dina 2019 sarta 30 ton per dinten dina 2030. Pasar Monmilk sanes ngan Indonesia. Margi,produsen susu olahan pangbadagna kadua di Cina kasebat aman ngajadikeun Indonesia minangka hub pamasaran ka Asean.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

eighteen + 16 =