Penyebar Konten Penembakan Selandia Baru Dijerat UU ITE

0
23
Penyebar Penembakan Selandia Baru Dijerat UU ITE
Penyebar Penembakan Selandia Baru Dijerat UU ITE (Foto: Courtesy of Rod Hastings/Social Media via Reuters)

Koransunda.com – Kementerian Komunikasi sarta Informatika (Kemkominfo) nyebutkeun penyebar konten penembakan masjid Selandia Baru kalawan UU Nomer 19 Warsih 2016 ngeunaan Parobahan luhur UU No 11 Warsih 2008 ngeunaan Informasi sarta Transaksi Elektronik (UU ITE).

“Konten video anu ngandung aksi kekerasan mangrupa konten anu ngarempak Undang-Undang Nomer 19 Warsih 2016 ngeunaan Parobahan luhur UU No 11 Warsih 2008 ngeunaan Informasi sarta Transaksi Elektronik” sanggem Plt Kepala Biro Humas Kemkominfo Ferdinandus Setu dina katerangan resmi, Jumaah (15/3).

Lalaki anu dalit disauran Nando ieu mengimbau supados warganet henteu nyebarkeun video atawa poto patali penembakan masjid di Selandia Baru anu sempet siaran langsung di Facebook. Dina video kasebat katembong panembak ngarekam sabot nembak para korban sarta disiarkeun langsung di Facebook.

Baca Oge : Wanoja Maot di Kamar Hotel Daya Grand Tasikmalaya

“Kemkominfo mengimbau supados warganet sarta balarea henteu menyebarluaskeun atawa memviralkeun konten sae dina wangun poto, gambar, atawa video anu patali jeung aksi kekerasan mangrupi penembakan brutal anu lumangsung di Selandia Baru” ceuk Nando.

Lalaki anu dalit disauran Nando ieu ngusulkeun supados balarea oge nengetan akibat sumebarna konten anu eusina kekerasan kasebat. Konten kasebat tiasa nyebarkeun sieun kanggo balarea.

“Akibat sumebarna konten mangrupi poto, gambar atawa video anu tiasa masihan oksigen kanggo tujuan aksi kekerasan, yaktos midamel sieun di balarea” ceuk Nando.

Kemkominfo oge teras ngalakukeun pangimeutan sarta paneangan konten ieu ngagunakeun mesin AIS saban dua tabuh kalintang kanggo pilari konten kekerasan ieu. sajaba ti eta,Kemkominfo oge digawe babarengan kalawan Polri kanggo ngalakukeun paneangan konten ieu.

Baca Oge : Aparat Gabungan Sidak Ka Lapas Majalengka

“Kementerian Kominfo teras ngagunakeun mesin AIS saban dua tabuh kalintang. sajaba ti eta, Kementerian Kominfo oge digawe babarengan kalawan Polri kanggo mapay-mapay akun-akun anu nyebarkeun konten negatif mangrupi aksi kekerasan” ceuk Nando.

Nando saterusna ngusulkeun balarea kanggo ngalaporkeun konten video penembakan ngaliwatan aduankonten.id atau akun Twitter @aduankonten.

“Kementerian Kominfo oge nyorong balarea kanggo ngalaporkeun ngaliwatan aduankonten.id atawa akun twitter @aduankonten, lamun mendak ayana konten dina loka atawa media sosial ngeunaan aksi kekerasan atawa penembakan brutal di Selandia Baru” sanggem Nando.

Sumber : https://www.cnnindonesia.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

five + seventeen =