fbpx

Penipuan Make kedok Rekrutmen Tanagi Damel Bandara BIJB Diamankeun Pulisi

0 23

Koran Sunda – MAJALENGKA – Palaku Penipuan anu make kedok rekrutmen tanagi damel anu ngaku-ngaku PT Angkasa Pura di Bandara Internasional Jawa Barat (BIJB) Kertajati, Majalengka junun diamankeun Satuan Reserse Kriminal Polsek Talaga, Polres Majalengka.

Kapolres Majalengka, AKBP Noviana Tursanurohmad, ngaliwatan Kapolsek Talaga, AKP Eko Susilo ngalereskeun yen pihakna ayeuna keur nungkulan perkawis perkawis lampah pidana penipuan atawa pengelapan make kedok rekrutmen tanagi damel di BIJB Kertajati.

“Kanggo kasangka utamana, ayeuna aya Dua palaku sarta atos urang amankan di Mako Polsek Talaga sarta nuju dina pamariksaan patugas kanggo proses langkung teras. Sedengkeun anu lianna ngan diperalat kanggo merekrut ditingkat desa-desa” sanggem Kapolsek di Majalengka, Kemis (9/8/2018).

Baca Oge : Pemprov Jabar Ajukan Wasta Bandara Internasional Abdul Halim kanggo Kertajati

Nurutkeun kapolsek, kadua palaku kasebat dipikanyaho berinisial AMS (50) wargi Blok Cipeucang II, Desa Talaga Wetan, Kacamatan Talaga sarta A (35) wargi Jalan Kartini, Kacamatan Majalengka, Kabupaten Majalengka. Maranehanana ngan berprofesi minangka penggemar manuk sarta saurang pangangguran.

Modus operandi Bandara BIJB anu dipigawe palaku kasebat, sanggem kapolsek yen korban namina Moch Rizky Ajie Firdaus (23) wargi Blok Karanganyar Rt.012/004, Desa Talaga Wetan, Kacamatan Talaga, Kabupaten Majalengka.

Korban dijangjikeun bade dipadamelkeun di Bandara Kertajati ngaliwatan PT Angkasa Pura kalawan diiming-iming gaji sagede Rp.5 juta ti tamatan SMP/SMA. Nanging, palaku neda ka para korban na kanggo leuwih tiheula mikeun sajumlah artos kalawan alesan kanggo waragad pelamar pendaftaran.

Samentara eta, kanggo kronologis kajadian kasebat, kapolsek ngeceskeun dimimitian kira-kira sasih Januari 2018 tiheula, korban sareng saksi Tedi Sudartono nyumpingan ka imah Nandang Kurniawan, kanggo nanyakeun kitu kaayaanana informasi perekrutan tanagi damel.

Nandang Kurniawan oge ngalereskeun yen kitu kaayaanana perekrutan tanagi damel  Bandara BIJB kasebat anu bade dipadamelkeun di Bandara Kertajati, Kabupaten Majalengka.

Selanjutna Nandang langsung nganteurkeun korban ka imah palaku AMS. Wanci eta oge kasangka oge langsung ngeceskeun prosedur perekrutan tanagi damel kasebat.

Di manten sambung anjeunna, pelamar dikeunakeun waragad pendaftaran sagede Rp1.800.000 sarta saterusna sabot bade mios palatihan atawa diklat engkena bade dipenta deui waragad sagede Rp.4 Juta. Wanci eta, korban terbujuk rayu sarta ahirna mikeun artos pendaftaran sagede Rp1.800.000 ka palaku.

Baca Oge : Intip Kerenna Penampakan Bandara Kertajati

“Nanging kanggo korbana henteu ngan Moch Rizky Ajie Firdaus wae, kalah aya oge loba korban Bandara BIJB lianna, nanging margi aya sapalih anu atos dipulangkeun rugel-rugel na ku kituna henteu seueur anu ngalapor” kedalna.

Nanging dugi dugi ayeuna, teras anjeunna teu aya kapastian sumawonten palaku oge atos dua kali ngajangjian ka korban kanggo pemberangkatan palatihan atawa diklat nanging angger wae gagal. Sumawonten pamungkas dina ping 29 Juli 2018 aya isu bade aya pemberangkatan diklat, ku kituna loba korban anu mayar deui artos Rp.4 juta ka palaku kasebat, nanging faktana oge bohong.

“Sarta ieu anu nuju urang telusuri kamana lumpat na artos Rp.4 juta anu disetorkeun ti para korban kasebat” beber na.

Ayeuna, jabi kadua palaku anu junun ditewak pulisi oge junun ngamankeun sajumlah barang buktos. Di antarana, hiji sapedah motor sarta seperangkat pakakas komputer.

“Alatan gawena na kasebat, palaku bade urang jiret pasal 378 subs 372 KUHPIDANA, ngeunaan lampah pidana penipuan sarta perkara gasab” tegesna.

Sumber : www.facebook.com/majalengkajurnal (Jaja Sumarja)

Leave A Reply

Your email address will not be published.

3 × four =