Pendaftaran SNMPTN 2019 Bade Dimulai

0
183
Pendaftaran SNMPTN 2019 Bade Dimulai

 Koransunda.com – Pendaftaran mahasiswa anyar jalur seleksi lebet paguron luhur nagari ( SNMPTN) bade dimulai dina 4 Pebruari 2019.

Babak kawitna, pihak sakola sarta siswa atos dipenta kanggo ngalakukeun pengisian sarta verifikasi data sakola sarta siswa (PDSS) anu lekasan dina Salasa (29/1/2019).

Siswa anu dinyatakeun nyumponan sarat sarta lebet peringkingan ku Lembaga Tes Masuk Perguruan Tinggi (LTMPT), tiasa ngadaptar ngaliwatan laman resmi SNMPTN 2019.

Pupuhu LTMPT Ravik Karsidi ngomong, beda dina SNMPTN warsih ieu perenahna dina pemilihan jumlah program studi sarta Perguruan Tinggi Negeri (PTN) anu tiasa dipilih ku siswa.

“Teu aya beda (kalawan warsih kawitna). Anu ngabedakeun jumlah pilihan na ngan kenging dua prodi (program studi), ” sanggem Ravik wanci dihubungan Kompas.com,Kemis (31/1/2019).

Baca Oge : 5 Perguruan Tinggi Negeri Nu Mawi Diminati Di SBMPTN 2018

Baca Oge:
loading...

“Dua prodi tiasa dina hiji PTN atawa tiasa dua PTN sewang-sewang hiji pilihan anu hiji jalur (kanggo anu ti IPS ngan tiasa di Soshum sarta anu ti IPA ngan kenging Saintek),” sanggem anjeunna.

Saterusna, kumaha cara ngadaptar SNMPTN 2019? Katut babaran na.

  1. Login

Pendaftaran SNMPTN 2019 Bade Dimulai 1

Halaman login pendaftaran SNMPTN (Loka SNMPTN) Dilansir ti loka resmi SNMPTN, siswa anu ngiring SNMPTN ayeuna tiasa ngadaptar kalawan login ngagunakeun NISN (Nomer Induk Siswa Nasional) sarta password anu sami sabot ngalakukeun pameunteunan dina sistem PDSS (Pangkalan Data Sakola sarta Siswa).

Lamun anyar mimiti login, mangka wedal halaman kanggo ngagentos password, saterusna sumangga ngagentos password kasebat. Minangka tambahan informasi, lamun siswa henteu ngabogaan hak ngiring SNMPTN, mangka bade wedal halaman parnyataan yen Anjeun henteu tiasa ngiring SNMPTN.

  1. Nyanggupan parnyataan

Pendaftaran SNMPTN 2019 Bade Dimulai 2

Halaman persetujuan parnyataan pendaftaran SNMPTN (Loka SNMPTN) Siswa nyanggupan parnyataan kesungguhan ngadaptar SNMPTN 2019. Halaman ieu bade wedal sacara otomatis dina sistem.

Engkena, bade wedal wasta siswa, NISN, sarta kawit sakola. Saterusna, siswa kantun klik “Saya Setuju” lamun nyanggupan na. Sanggeus eta, klik tombol proses.

  1. Ngalakukeun pendaftaran

Pendaftaran SNMPTN 2019 Bade Dimulai 3

Formulir pendaftaran SNMPTN 2019 (Loka SNMPTN) Siswa ngalakukeun pendaftaran kalawan milih Perguruan Negeri Tinggi (PTN) sarta program studi anu dipikahayang.

Sanggeus eta, peserta ngeusian formulir pendaftaran,mengunggah poto,mengunggah buktos prestasi lamun aya, mengunggah porto folio lamun milih program studi seni dan/atau olahraga.

  1. Finalisasi

Pendaftaran SNMPTN 2019 Bade Dimulai 4

Halaman finalisasi pendaftaran SNMPTN 2019 (Loka SNMPTN) Lengkah selanjutnya nyaeta ngalakukeun finalisasi pendaftaran SNMPTN. Finalisasi mangrupa perkawis peryogi margi lamun henteu dipigawe, mangka siswa dianggap henteu ngadaptar.

Pastikan yen data, pemilihan PTN, sarta program studi atos leres. Perkawis anu peryogi diinget, sanggeus ngalakukeun finalisasi, mangka pendaftaran henteu tiasa dirobah deui. Centang sakumna kotak konfirmasi, saterusna klik finalisasi pendaftaran.

  1. Mengunduh sarta mencetak kartu

Pendaftaran SNMPTN 2019 Bade Dimulai

Conto kartu pendaftaran SNMPTN 2018 (Loka SNMPTN) Sanggeus ngalakukeun finalisasi, mangka siswa tiasa mengunduh sarta mencetak kartu tawis peserta kalawan mengisikeun nomer peserta UN.

Sumber : kompas.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

one × four =