Pemprov Jabar Ajukan Wasta Bandara Internasional Abdul Halim kanggo Kertajati

0
44
Pemprov Jabar Ajukan Wasta Bandara Internasional Abdul Halim kanggo Kertajati
Pemprov Jabar Ajukan Wasta Bandara Internasional Abdul Halim kanggo Kertajati

Koransunda.com – Gubernur Jawa Barat Ahmad Heryawan ngomong, dugi kiwari penamaan kanggo Bandara Kertajati tacan dicindekkeun.

Nanging Pamarentah Propinsi Jawa Barat sapuk ngusulkeun wasta Bandara Internasional Abdul Halim ka pamarentah pusat.

Abdul Halim mangrupa inohong perjuangan kawit Majalengka sarta atos ditetepkeun barobah kaayaan pahlawan nasional. “Lamun ti urang wasta bandarana Abdul Halim sarta bade geura-giura diusulkeun ka pusat.

Tadi oge abdi atos wagel langsung kalawan Presiden Jokowi “ ceuk Heryawan dina rilisna, Jumaah (25/5/2018).

Lalaki anu dawam disapa Aher ieu ngedalkeun hatur nuhun ka sakumna pihak anu atos ngabantuan ngawujudkeun BIJB anu kiwari barobah kaayaan bandara pangbadagna kadua di Indonesia sanggeus Bandara Soekarno Hatta.

Baca Oge : Intip Kerenna Penampakan Bandara Kertajati

“Hususna ka Gubernur tiheula, Bapa R Nuriana sarta Bapa Danny Setiawan salaku pencetus bandara ieu sarta sakumna pihak anu atos ngabantuan. Leuwih ka sindikasi bank anu ngabantuan ti sisi ngadanaan,” kedalna.

Hystorical Flight Kemis (24/5/2018), Aher sareng pamajikan Netty Prasetiyani Heryawan,Sekda Jabar Iwa Karniwa sarta sajumlah pajabat di Pemprov Jabar ngalakukeun historical flight komersial.

Maranehanana ngapung ngagunakeun pesawat Garuda Indonesia rupi Airbus 320 sarta anjog di BIJB babuk 17.00 WIB.

Samentara rombongan lianna anu berpenumpang para Kuwu ti Majalengka ngagunakeun pesawat Batik Cai. ” Alhamdulillah urang mios ti Husein Sastranegara saterusna di lalampahan oge lancar sarta cikeneh urang landing kalawan sukses di dieu (BIJB),” kedalna.

” Tangtos Bandara ieu bade janten kareueus urang sadaya. Ieu nandakeun yen Bandara ieu siap beroperasi antos ping 8 Juni,” tambahna.

Rengse menginjakeun suku di terminal BIJB,Aher sareng rombongan ngalakukeun sujud sukur di mushala bandara. Ieu dipigawe ku manehna minangka wujud sukur beres na bandara anu diwangun kalawan perjuangan anu kitu ageung. Selepas eta Aher oge mengecek sagala rupa fasilitas penunjang bandara. Di areal terminal bandara dipigawe tasyakur sarta sambil berbuka puasa sareng.

Sumber : regional.kompas.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

19 + three =