Pembinaan Kasehatan Sakola Tiasa Wujudkan Kota Sehat

0 537

Koransunda.com – Wawakil Wali (Wawali) Kota Tasikmalaya Muhammad Yusuf rumaos reueus kalawan dilaksanakeun na pembinaan kasehatan sakola tingkat Kota Tasikmalaya.

Margi barobah kaayaan pikeuneun silaturahmi antawis Pamarentahan Kota (Pemkot) Tasikmalaya kalawan para pemangku kawijakan.

Perkawis eta diomongkeun na wanci pangbagea kagiatan Pembinaan Kasehatan Sakola sarta Kanaekan Usaha Kasehatan Sekolah/Madrasah (UKS/M) anu lumangsung di Hotel Fave Jl RE Martadinata, Salasa (27/08/2019).

Baca Oge: Resmikeun Inovasi Pangladen Dukcapil Kota Tasikmalaya

Disebutkeun Wawali, dina ngawujudkeun program Kota Sehat, pasamoan ieu dipambrih minangka momentum dina ngarumuskeun sarta ngaronjatkeun peran sakumna stakeholder anu berkompeten kanggo ngaronjatkeun atikan kasehatan.

Wawakil Wali Kota Tasikmalaya wanci bikeun pangbagea.

“Terutama ka generasi pikahareupeun anu berprestasi sarta ngaronjatkeun motivasi diajar siswa” cenahna.

Ditempat sami, Asda I Nana Sujana ngungkabkeun dirina sok mikeun support ka pihak sacara kelembangaan anu terstruktur.

Baca Oge: Wanoja Maot di Kamar Hotel Daya Grand Tasikmalaya

Salah sahijina sakola TK Joy Kids anu ngawakilan Propinsi Jawa Barat sarta melaju ka tingkat Nasional” ucap na wanci diwawancara Wartatasik.com.

Kanyaho Nana, TK Joy Kids lolos di tingkat Propinsi sarta dianggap sakola TK anu cekap meujeuhna ku kituna barobah kaayaan jawara di tingkat Jawa Barat.

“TK Joys Kids atos dipeunteun sarta diverifikasi, abdi ngaharepkeun barobah kaayaan wawakil Jawa Barat barobah kaayaan jawara nasional” pungkasna.

Pembinaan sarta Kanaekan UKS/M ieu mengusung tema “Wujudkan Kota Tasikmalaya, Kota Santri, Kota Anu Aman Merenah Tentram sarta Islami.

Nampak nyondong Kepala Puskesmas se-Kota Tasikmalaya, tim pembina UKS Kota Tasikmalaya sarta Propinsi Jawa Barat, Para Camat sarta OPD patali.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

fifteen − 14 =