Pangaos Roko Teu Nyampe Rp50 Rebu Per Bungkus Sanajan Cukai Naek

0
18
Pangaos Roko Teu Nyampe Rp50 Rebu Per Bungkus Sanajan Cukai Naek
Pangaos Roko Teu Nyampe Rp50 Rebu Per Bungkus Sanajan Cukai Naek

Koran Sunda – Direktorat Jenderal Bea sarta Cukai Kementerian Keuangan nangtoskeun yen kanaekan tarif Cukai Hasil Bako (CHT) dina 2019 ka hareup bade adil kanggo sadaya pihak, patani, industri sarta perokok.

Direktur Jenderal (Dirjen) Bea sarta Cukai Heru Pembudi ngomong besaran kanaekan tarif roko sacara resmi anyar bade dirilis ahir September atawa mimiti Oktober ka hareup.

Besaran kanaekan bade nimbang-nimbang lima faktor, yaktos panangtayungan kasehatan, industri, patani bako, penerimaan nagara, sarta pengendalian roko ilegal.

Nanging, manehna nangtoskeun kanaekan cukai moal dugi mengerek pangaos ka kisaran Rp50 rebu per tungkus.

“Urang pastikeun pangaosna henteu dugi sekitu margi rempan na malih antos ngaronjatkeun roko teu legal” sanggem Kemis (23/8).

BacaOge : Mahasiswa UNMA Barobah Kaayaan Wirausahawan

Rencana pamarentah naekkeun tarif cukai dina 2019 ka hareup meunangkeun keneh tampikan.

Direktur Industri Minuman, Kenging Bako sarta Bahan Penyegar Kementerian Perindustrian Abdul Rochim ngomong yen sajumlah palaku industri neda pamarentah kanggo menimbang deui rencana.

Kahoyong ditepikeun ka Kementerian Perindustrian margi maranehanana rumaos kanaekan tarif cukai roko bade berdampak ka industri.

Industri memperkirakeun yen kanaekan bade menekeun produksi sarta jumlah tanagi damel.

Abdul ngomong dumasar data anu dikantongan na, industri kenging bako mimiti turun sacara bertahap saprak 2011 kaliwat.

Dina 2011, sahenteuna aya 2.540 pabrik, nanging per 2017 kaliwat kantun 487 pabrik” Ieu hartina turun 80,83 persen” embohna.

Nanging, mayoritas pabrik anu ditutup mangrupa pausahaan alit anu mroduksi rupi roko Sigaret Kretek Tangan (SKT).

Panutupan rebuan pabrik eta ngabalukarkeun rebuan padamel kakeunaan pemutusan hubungan kerja (PHK).

Sumber : www.cnnindonesia.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

14 + sixteen =