Pangaos Endog Naek Padagang Sarta Pembeli Di Depok Ieu Sami-Sami Lieur

0
145
Pangaos Endog Naek Padagang Sarta Pembeli Di Depok Ieu Sami-Sami Lieur
Pangaos Endog Naek Padagang Sarta Pembeli Di Depok Ieu Sami-Sami Lieur

koransunda.com – Agen endog di Depok ngurangan kiriman dagangan na saprak pangaos endog melonjak dina mimiti Juli 2018 kaliwat.

Fahmi (38) salaku agen endog di Pasar Musi,Sukmajaya,Depok mangrupa hiji padagang anu ngurangan dagangan na.

” Biasana abdi meser 50 peti endog hayam nagari sapoe,nanging saprak sadaya pangaos endog Naek ayeuna abdi ngan meser 30 peti endog hayam nagari dina sapoe. Modal na henteu aya sarta rempan henteu pajeng lamun meser seueur,” keluh Fahmi di Sukmajaya,Depok, Koran sunda Jumaah (13/7/2018).

Ceuk manehna pangaos endog di Depok mimiti melonjak pas wanci Pamarentah netepkeun kanaekan pangaos BBM non subsidi dina Minggu (1/7/2018).

Baca Oge : Peternak Susu Ke Selandia Baru Magang Cari Pengalaman

Henteu ngan endog hayam nagari,pangaos endog hayam lembur,entog,sarta puyuh oge melonjak sacara babarengan.

Baca Oge:
loading...

” Henteu ngan endog hayam nagari,sadaya endog pangaosna Naek. Endog hayam lembur,entog,puyuh Naek,endog asin oge pangaosna ngiring Naek. Nanging anu nu mawi parna nya endog hayam nagari. Mimiti parna Naek na eta pas BBM Naek kamari,” ceuk na.

Jabi Naek na pangaos BBM non subsidi,manehna nyebutkeun melonjaknya pangaos endog margi pangaos parab ingon-ingon anu Naek.

Hasilna,pangaos endog hayam nagari melonjak sacara bertahap dugi Rp 5 rebu barobah kaayaan Rp 28 rebu.

Pangaos endog hayam lembur Naek Rp 500 barobah kaayaan Rp 2500 per butir,endog entog Naek Rp 200 barobah kaayaan Rp 3 rebu per butir.

Endog puyuh Naek Rp 100 Naek barobah kaayaan Rp 400,sarta endog asin Naek Rp 500 barobah kaayaan Rp 3000 rebu.

” Ayeuna endog hayam nagari melonjak Rp 28 rebu. Eta lamun di agen,lamun di warung tiasa dugi Rp 30 rebu,manawi oge langkung. Parna lah pokona ayeuna,padagang sarta pembeli sami-sami lieur dibikin pangaos,” teras Fahmi.

Kanggo pembeli,manehna ngomong seueur langgananna anu ngurangan balanja saprak kanaekan pangaos.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

thirteen + 12 =