Pamarentah Tiasa Bantun Defisit BPJS Kasehatan

0
1109
Pamarentah Tiasa Bantun Pajeg kanggo Defisit BPJS Kasehatan
Pamarentah Tiasa Bantun Pajeg kanggo Defisit BPJS Kasehatan

BPJS Kasehatan | Koransunda.com – Pupuhu Indonesian Health Economic Asssociation Hasbullah Thabrany ngomong pamarentah tiasa ngamangpaatkeun pajeg kalepatan (sin tax) kanggo nyekapkeun kaperluan dana BPJS Kasehatan. ayeuna pamarentah atos ngagunakeun pajeg udud kanggo membenahi defisit BPJS Kasehatan.

Pajeg kalepatan nyaeta pajeg anu dikeunakeun dina barang-barang anu henteu dikehendaki atawa ngabogaan akibat ngarusak kasehatan balarea.

Jabi pajeg udud,Hasbullah nyatakeun pamarentah tiasa ngagunakeun pajeg alkohol minangka asal ngadanaan ex PT Asuransi Kasehatan (Askes) eta. Nurutkeun anjeunna, asal dana kanggo pangladen kasehatan balarea henteu wae ti udunan rutin peserta.

“Di Indonesia hanjakalna terbelenggu keneh, pikiranana mung udunan wae, dana non udunan henteu dingamanahkeun” sanggem di Hotel JS Luwansa.

Baca Oge : Bos Pertamina Manggihan Ieu Wanci Blusukan Cek B20

Manehna ngungkabkeun pola kasebat atos dilarapkeun ku sababaraha nagara maju. Ku margi eta,manehna ngayakinan Indonesia tiasa nerapkeun pola anu sami. Lamun pamarentah hoyong fokus dina kanaekan kualitas Asal Tanagi Jalmi (SDM) warsih, mangka pamarentah kedah ngutamakeun kasehatan finansial ti BPJS Kasehatan minangka salah sahiji tonggak nu ngayakeun program Jaminan Kasehatan Nasional (JKN).

“Lamun rahayat sanggem mayar udunan nya ti bayar udunan wae kenging. Lamun henteu,dana pajeg kalepatan atawa sin tax eta dawam dipake kanggo nyekapkeun” embohna.

Kanggo dipikanyaho,pamarentah ngaliwatan revisi Aturan Presiden (Perpres) Nomer 12 Warsih 2013 ngeunaan Jaminan Kasehatan Nasional (JKN) neda pamarentah wewengkon mikeun pangrojong dina penyelenggaraan program JKN, antawis sanes ngaliwatan kontribusi ti pajeg udud.

Besaran kontribusinna ditetepkeun 75 persen ti palih realisasi penerimaan pajeg udud anu mangrupa hak sewang-sewang wewengkon. Nanging,pemotongan panghasilan pajeg udud disebut ngan dipigawe dina wewengkon anu tacan sapinuhna ngajalankeun kawajiban integrasi program JKN kalawan BPJS Kasehatan.

Baca Oge : Pangaos Roko Teu Nyampe Rp50 Rebu Per Bungkus Sanajan Cukai Naek

Saprak lumangsung na revisi Perpres eta, data Kementerian Keuangan nyatet pamakean pajeg udud kanggo membenahi defisit BPJS Kasehatan atos ngahontal Rp1,34 triliun. Jumlah eta asalna ti 28 propinsi anu mangrupa haturan ti penerimaan pajeg udud sapanjang kuartal III 2018.

Artos eta atos ditransfer ka rekening Dana Jaminan Sosial (DJS) Kasehatan. Dina wanci caket,pamarentah oge bade mencairkeun Rp83,61 milyar kanggo penanggulangan defisit ka genep propinsi.

Sanaos pamarentah tiasa memaksimalkeun peran pajeg kalepatan, Hasbullah meunteun kawijakan nyedek anu peryogi direalisasikeun nyaeta kanaekan tarif udunan. Manehna nyatakeun sakedahna pamarentah wantun naekkeun tarif udunan kalawan saniskanten konsekuensinya .

Alesanna, udunan kasebat pendek teuing dibandingkeun kalawan dana anu kedah dikaluarkeun kanggo menebus pangladen kasehatan pasien.

“Urang gaduh pertumbuhan ekonomi 5 persen per warsih, sumawonten di luhur 5 persen, maenya udunan henteu naek. Kedah na sanggem lamun diitung henteu sanggem aheng,margi ekonomi tumuwuh” sanggem Hasbullah.

Sumber : https://www.cnnindonesia.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

one × 2 =