Nuju Viral Dalgona Coffee Kieu Cara Midamelna

0 607

Koransunda.com – Dalgona coffee nuju viral di media sosial Instagram. Ti sagala rupa asal,kopi ieu dipikanyaho asalna ti Makau sarta Pakistan. Nanging,inuman anu ngan dipikawanoh minangka kopi kopyok ieu saterusna dipopulerkeun di Korea Selatan.

Di nagara ieu pisan kopi meunangkeun wasta dalgona coffee. Ti viva.co.id,inuman ieu dibere wasta dalgona margi dalgona mangrupa es bonbon gula tradisional Korea,anu dijieun ti gula pasir sarta baking soda.

Baca Oge: Produk Lauk Kaleng Ngandung Cacing Di Sumedang

Dua bahan tadi dimasak dugi gula terkaramelisasi sarta warnana barobah kaayaan coklat sarta teksturna sepertos krim. Sanggeus janten,gula dijieun sarta dicicingkeun dugi ngabagel barobah kaayaan es bonbon. Rasa dalgona coffee saleresna jiga es bonbon dalgona,nyaeta sepertos karamel.

Tah,dalgona coffee nyaeta kreasi kopi anu ngawangun sepertos whipped cream sarta di handap na dibere susu sarta es batu. Kanggo midamel dalgona coffee,Anjeun cekap nyiapkeun kopi instan,gula pasir sarta susi encer bodas sarta es batu.

Sajaba ti eta,kanggo midamel dalgona coffee ieu diperlukeun seueur kakiatan leungeun kanggo ngocek campuran bahan-bahan dugi nyieun foam anu kaku,sateuacan menyendokna ka jero gelas eusina susu.

Baca Oge: 9 Wargi Bekasi Karacunan Es Keupeul Milo

Kanggo midamel dalgona coffee anu nuju viral,Anjeun kedah ngocek atawa ngoclok bahan dugi barobah kaayaan foam anu lembut saloba 400 kali atawa 10 menit lilana. Lamun henteu hoyong cape,Anjeun oge tiasa ngagunakeun hand mixer.

Sanajan ngaranna dalgona coffee,sanes hartina Anjeun ngan tiasa ngagunakeun kopi minangka bahan utamana. Kanggo anu henteu resep kalawan kopi,Anjeun tiasa ngagantina kalawan matcha powder,cokelat,atawa sumawonten susu Milo.

Di handap ieu cara midamel dalgona coffee,dilansir ti laman Asia One,Jumaah (3/4/2020).

Bahan-bahan -2 sdm kopi hideung instan atawa Milo -2 sdm gula pasir -2 sdm cai panas -Susu encer – Es batu

Cara midamel 1. Ngasupkeun kopi,gula pasir sarta cai panas ka jero wadah 2. Kopyok bahan-bahan kasebat dugi barobah kaayaan foam anu lembut 3. Bantun gelas sarta tuangkan susu encer sarta es batu ka jero gelas 4. Tuangkeun kopi anu atos diaduk dugi barobah kaayaan foam di haturan luhur susu encer. Saterusna galoh kanggo dinikmati.

Sumber : galamedianews.com

Leave A Reply

Your email address will not be published.

nineteen + six =