Nilai Tukar Rupiah Janten Anu Panggorengna di Asia

0 812

Koransunda.com – Nilai tukar rupiah melemah ngalawan dolar Amerika Sarikat (AS) dina perdagangan Salasa (12/5/2020),alatan memburukna sentimen palaku pasar global merespon kitu kaayaanana mamala sumebarna pandemi virus corona (Covid-19) gelombang kadua.

Kitu perdagangan poe ieu dibuka,rupiah langsung melemah 0,4% di Rp 14.910/US$. Depresiasi rupiah beuki membesar dugi 0,84% ka Rp 14.975/US$ anu barobah kaayaan level terlemah intraday.

Rupiah junun ngalereskeun posisina,sarta di ahir perdagangan aya di level Rp 14.880/US$ atawa melemah 0,2% di pasar spot,ngaluarkeun data Refinitiv.

Sanajan pelemahan henteu ageung,nanging rupiah barobah kaayaan mata uang kalawan kinerja panggorengna di Asia dina poe ieu.

Mata uang utami Asia saleresna usik variatif dina poe ieu,dugi tabuh 15:12 WIB,rupee India barobah kaayaan Mata uang kalawan kinerja nyongcolang kalawan penguatan 0,41%. Rupee punjul cekap tebih dibandingkeun Mata uang anu menguat lianna.

Sateuacan perdagangan poe ieu dibuka,tawis-tawis pelemahan rupiah saleresna atos katembong di kurs non-deliverable forward (NDF) anu langkung lemah tinimbang sonten kamari.

Baca Oge: Kaamanan Data Pengguna Tokopedia Jeung Bhinneka Bocor aman keneh Balanja Online

Mimiti minggu kamari,nilai tukar rupiah balik menguat 0,27% ka Rp 14850/US$ sarta barobah kaayaan Mata uang kalawan kinerja nyongcolang di Asia. Nanging penguatan henteu dihontal kalawan gampil,rupiah ngambah perdagangan kalawan labil pisan,sababaraha kali kajabi lebet zona beureum sarta hejo.

Sapanjang minggu kaliwat,rupiah nyatet pelemahan 0,44%,barobah kaayaan koreksi ngemut rupiah kawitna atos menguat dina 4 minggu beruntun,sarta sapanjang April melesat langkung ti 9%.

Penguatan langkung ti 9% kasebat jigana kalintang keneh ageung kanggo rupiah di keur pandemi virus corona (Covid-19) masih keneh mikeun mamala pelambatan ekonomi. Sumawonten dina minggu kaliwat Gubernur Bank Indonesia (BI) Perry Warjiyo negeskeun keneh lamun rupiah bade aya di kisaran Rp 15.000/US$ di ahir warsih. Padahal di ahir April nilai tukar rupiah atos nyabak level Rp 14.825/US$.

Gubernur Perry ngomong dina jangka pondok rupiah saleresna bade naek turun dipangaruhan faktor teknikal,sarta hal mekar kaayaan global.

Rupiah di Rp 15.000/US$ di ahir warsih anu diungkabkeun ku Perry mikeun akibat psikologis di pasar,para investor tinangtu ningali lamun rupiah balik menguat moal tebih ti level kasebat. Ku kituna peryogi momentum atawa “tanagi ekstra” anu langkung ageung supados rupiah tiasa melaju gancang deui.

Hanjakalna momentum kasebat tacan aya dina poe ieu,anu aya malahan tekanan ti eksternal anu midamel rupiah langsung melemah kitu perdagangan dibuka. Palaku pasar balik didamel was-was,China sarta Korea Utara anu kawitna atos “kenging” ngalawan virus corona kiwari kedah balik siaga alatan kitu kaayaanana potensi sumebarna gelombang kadua. Dina dua dinten pamungkas,data Organisasi Kasehatan Dunya (World Health Organization/WHO) nyebutkeun perkawis anyar di China naek 0,02%.

Sanajank ipis pisan,nanging eta teh laju tercepat saprak 29 April. Hartina,aya tawis perkawis anyar virus corona mimiti meningkat deui. Pamarentah China nyokot lengkah teges kalawan nerapkeun karantina wilayah (lockdown) di Dayeuh Shulan,Propinsi Jilin. Ieu dipigawe supados virus henteu beuki menyebar.

Baca Oge: Efek Corona Pamake Aplikasi Balanja Online Naek Opat Kali Lipet

Di Dayeuh Wuhan,ground zero sumebarna virus corona,atos aya hiji kluster sumebarna anyar sanggeus lockdown dicabut sabulan kaliwat. Aya lima pasien anyar anu cicing di hiji pemukiman.

Saterusna di Korea Utara,Korea Centers for Disease Control and Prevention nyatet jumlah pasien positip corona per 11 Mei nyaeta 10.909 jalmi. Naek 0,32% dibandingkeun posisi per dinten kawitna.

Sepertos perkawis na di China,pertumbuhan perkawis di Nagari Ginseng saleresna relatif pendek. Nanging kanaekan 0,32% barobah kaayaan anu pangluhurna saprak 9 April.
Perkawis ieu tinangtu midamel palaku pasar hariwang bade jigana “serangan” Covid-19 lambak kadua ka nagara-nagara anu atos melogorkeun lockdown atawa social distancing.

Jabi China,sarta Korea Utara,nagara-nagara Eropa sarta Amerika Sarikat oge atos mimiti melogorkeun lockdown,ku kituna bade barobah kaayaan perhatian naonkeun perkawis Covid-19 balik ngalaman kanaekan,atawa teras nembongkeun tren penurunan.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

20 − 18 =