Neangan Tapak Talari Asal Usul Buka Puasa Sareng

0
60
Neangan Tapak Talari Asal Usul Buka Puasa Sareng
Neangan Tapak Talari Asal Usul Buka Puasa Sareng

Koransunda.com – Di sasih Ramadan,aktivitas atawa tabuh damel tak saloba biasana. Nanging aya hiji perkawis anu tangtos nambahan nyaeta agenda neda sareng atawa buka puasa sareng (bukber) di sasih Ramadan. Ondangan atawa ajakan bukber biasana ti rencang damel,rerencangan SMA,atawa sumawonten sareng anak-anak panti asuhan.

Aktivitas ieu teras dipigawe dugi kawas lamun janten talari. Maranehanana anu nonmuslim oge sakapeung ‘ kecipratan ‘ miluan buka bareng. Jabi kanggo ngajenan rerencangan anu puasa,miluan bukber ieu oge dipigawe supados tiasa ngariung kalawan rerencangan-rerencangan lianna.

Rupina kelekatan aktivitas bukber kalawan umat Islam Indonesia mangrupa wujud pasamoan budaya ketimuran sarta pituduh Islam. Devie Rahmawati,nu nilik-nilik sosial vokasi Universitas Indonesia ngomong saleresna dina pituduh Islam sorangan aya hadis anu nyoanten :

“Saha masihan neda jalmi anu puasa,mangka kanggo na pahala sepertos jalmi anu puasa kasebat,tanpa ngurangan pahala jalmi anu puasa eta sakedik oge oge.”

Baca Oge : Produk Lauk Kaleng Ngandung Cacing Di Sumedang

Hadis ieu,sanggem anjeunna,saterusna relevan kalawan hadis-hadis sanes anu ngomong yen marilah urang berlomba-pasanggiri kanggo migawe kebaikan. Pituduh Islam ieu saterusna patepang kalawan budaya ketimuran anu kolektif.

Baca Oge:
loading...

Saleresna talari buka puasa bukber tak ngan dipigawe di Indonesia nanging di manten oge umat Islam aya.

Cacak kitu,sanes hartina talari neda sareng ieu aya sanggeus lebet pituduh Islam ka Indonesia. Devie ngeceskeun sateuacan periode asupna Islam ka Indonesia oge,kaayaan geografis sarta sipat balarea wetan nguatkeun talari bukber.

nyarios kaayaan geografis,kaayaan cuaca atawa iklim anu kaasup haneut saterusna sipat ketimuran anu resep ngariung. Devie nganggap ieu atos janten haturan ti DNA jalmi-jalmi wetan.

Baca Oge : 9 Wargi Bekasi Karacunan Es Keupeul Milo

“Buka bersama (Bukber) Janten sanes hartina (ngariung) mung aya wanci aya Islam. Sateuacan Islam oge DNA riung-riung eta atos aya. Eta saterusna beuki nguatkeun kehadiran Islam,” sanggem anjeunna.

“Leupas ti kitu kaayaanana sasih suci Ramadan atawa henteu,urang ningali balarea urang sabot atos sawala paos di media sosial,kaliwat ‘ yuk ketemuan yuk ‘ . Eta nembongkeun tawis ti balarea komunal. “

(Edit: Indra)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 13 =