Nadia Silva Sarjana Kedokteran Di Umur 18 Warsih

0
292
Nadia Silva Sarjana Kedokteran Di Umur 18 Warsih
Nadia Silva Sarjana Kedokteran Di Umur 18 Warsih

Koransunda.com – Nadia Silva mojang kawit Sukabumi ieu ngabogaan gelar sarjana kedokteran atawa S.Ked diusia anom pisan yaktos 18 warsih. Anjeunna barobah kaayaan lulusan termuda mahasiswa Program Studi Kedokteran, Fakultas Kedokteran Universitas Islam Bandung (Unisba) warsih akademik 2018/2019 kalawan IPK 3,44.

Nadia Silva mangrupa anak kadua ti opat duduluran pasangan Sudirman (50 warsih) sarta Ani Andriani (40 warsih). Saprak alit dirina saleresna bercita-cita hoyong barobah kaayaan saurang dokter margi termotivasi ku indungna anu berprofesi minangka bidan.

“Ti alit saleresna hayang janten dokter, abdi termotivasi ku indung abdi anu oge saurang bidan, Alhamdulillah ayeuna tahapan nuju cita-cita abdi atos kabiruyungan kalawan barobah kaayaan Sarjana Kedokteran ieu” kedalna ka sukabumiupdate.com, Minggu (24/2/2019).

Nadia Silva dina 2004 barobah kaayaan siswi TK Batari Sartika 1 Gegerbitung,Kabupaten Sukabumi. Yuswana anyar opat warsih wanci eta sarta manehna ngan ngabereskeun TK salila hiji warsih wae. Sanggeus eta,manehna neruskeun lebet ka SDN Bongas, Gegerbitung, Kabupaten Sukabumi di warsih 2005 dina wanci tos yuswaan lima warsih.

“Lamun SD wanci tempuhnya normal dugi genep warsih,ti warsih 2005 dugi 2011 lulus na” ceuk na.

Baca Oge : Wawaran IPB Ngeunaan Paturay na Beasiswa Mahasiswi Mualaf

Baca Oge:
loading...

Sagala rupa prestasi oge manehna raih salila menempuh atikan SD diantarana junun menjuarai pasanggiri pupuh minangka jawara kahiji, jawara meulinkeun pakakas musik jawara kahiji, tenis meja sarta bal voli jawara kahiji oge, sarta oge barobah kaayaan jawara kelas ti kelas hiji dugi genep.

“Tiheula kantos resep di widang olah awak sarta berkesenian, ayeuna geus rada kirang, sumawonten olah awak abdi atos carang pisan, lamun seni nya nyanyi-nyanyi resep keneh lah. Kanggo ayeuna, abdi fokus di widang anu nuju abdi jalanan nyaeta di widang kasehatan sarta kedokteran, tacan aya rencana kanggo mecakan widang lianna” cenah.

Wanci umur na 11 warsih, Nadia Silva lebet SMP. Manehna junun lulus ngaliwatan program akselerasi di SMP Islam As-Syafi’iyah Sukabumi kalawan ngan menempuh atikan salila dua warsih. Kaliwat, di SMA Islam As-Syafi’iyah Sukabumi, manehna oge balik lulus program akselerasi kalawan ngan menempuh atikan salila dua warsih oge.

“SMP sarta SMA abdi lulus program akselerasi, lulus SMA umur 15 warsih,sanggeus lulus abdi langsung ngadaptar ka Unisba di warsih 2015 sarta nyokot Program Studi Kedokteran” cenahna.

Mojang kalahiran Sukabumi, 7 Maret 2000 ieu angken dina mangsa kanak-kanak saprak TK dugi SMA seueur kalintang wanci anu manehna beakkeun ngan kanggo diajar sedengkeun kanggo ulin, dirina henteu ngagaduhan teuing wanci.

“Pan saprak SMP sarta SMA eta pan abdi di asrama,waktuna diseepkeun kanggo diajar sarta mondok reureuh wae. Babuk 04.00 WIB subuh, abdi atos kedah hudang sarta diajar dugi babuk 21.00 WIB” papak na.

Dina wanci barobah kaayaan siswi akselerasi di mangsa SMP sarta SMA tiheula, terkadang manehna rumaos dikucilkeun gegara barobah kaayaan siswi akselerasi midamel na kawas lamun-olah ditingali diistimiwakeun kalawan sagala rupa cibiran-cibiran lianna.

“Mimitina abot, nanging sanggeus nyanghareupan ahir sakola atawa pas SMA abdi geus dawam sarta henteu memperdulikan teuing perkawis-perkawis sepertos eta. Abdi fokus diajar sarta ngahontal cipta-cipta abdi wae” cenah.

Keseriusan sarta kahayang kiat Nadia Silva kagambarkeun ngaliwatan kagiatan diajar sarta diajar saban poena. Sumawonten ceuk manehna, salila di Sukabumi oge manehna carang kalintang ngagaduhan wanci kanggo ulin sarta ngarasakeun wanci-wanci minangka saurang rumaja sepertos anu lianna.

“Batur pan pas jaman sakola tiasa ulin sarta ngelakuin perkawis ieu eta, lamun abdi seueur diseepkeun waktuna kanggo diajar teras” papak na.

Sanaos kalawan saniskanten kasibukan sarta keuletannya diajar eta, manehna sono kana pisan suasana di Sukabumi utamana jajanan favoritnya di wilayah Dago Dayeuh Sukabumi. Ceuk manehna, tempat kasebat sok manehna pikasono dimargikeun seueur sagala rupa sajian jajanan anu aya ditu,sumawonten sabot mangsa pere kuliah oge manehna menyempatkeun wangsul ka Sukabumi kanggo jajan ditu.

“Abdi kangen jajan Piscok Cakra lamun wangsul ka Sukabumi hehe” kedalna.

Baca Oge : 5 Program Kampus Anu Damel Anjeun Sukses Di Era Revolusi Industri 4.0

Kuliah di Bandung, Nadia Silva saterusna ninggalkeun lembur halamnya Lembur Cikaret, Desa Gegerbitung, Kabupaten Sukabumi. Nadia Silva mangrupa mahasiswi aktip di organisasi Awak Eksekutif Mahasiswa (BEM) Fakultas Kedokteran ieu kantun nga-kos sarta ngajalanan dinten-dinten perkuliahan kalawan sumanget, pantang nyerah dugi tiasa ngabereskeun studi sarjananya ngan dina wanci 3,5 warsih wae kalawan raihan IPK 3,44.

Nadia Silva ngajalanan prosesi wisuda dina ping 23 pebruari 2019 di kampus Unisba kalawan predikat lulusan Fakultas Kedokteran termuda anu lulus di umur 18 warsih, 11 sasih 6 dinten sarta 6 menit.

“Abdi rumaos bersyukur sarta reueus, margi henteu sadaya jalmi tiasa sepertos ieu. Seueur tangtangan oge sabot mangsa kuliah, masalah adaptasi margi abdi yuswana nu mawi anom atos kedah ngamanahan ngeunaan perkuliahan dina wanci eta. Nanging alhamdulillah,ayeuna atos lulus sarta kadua sepuh abdi oge sami bingah sarta reueus,rerencangan-rerencangan abdi oge sarta kabogoh abdi kaleresan lulus bareng oge kalawan abdi” kedalna.

Perihal rencana ka hareup Sarjana Kedokteran ieu hoyong barobah kaayaan dokter spesialis obgyn atawa kandungan minangka pilihan spesialisasi di widang na. Manehna oge hoyong kuma-wula balik ka tempat kalahiran na Sukabumi kanggo barobah kaayaan saurang dokter di wewengkon-wewengkon terpencil di wilayah Sukabumi.

“Lamun abdi ningali, kanggo di wilayah Sukabumi eta seueur keneh kakurangan dokter-dokter ahli anu nungkulan masalah kasehatan di wewengkon terpencil, utamana kanggo penanganan persalinan, salila ieu ngan ditungkulan ku bidan-bidan wae, abdi rasa bade mending lamun tiasa ditungkulan profesional dokter engkena” cenahna.

Ayeuna manehna nuju ngajalanan program atikan profesi spesialis obgyn atawa koas di sababaraha imah udur di wilayah Jawa Kulon sepertos Sukabumi, Bandung sarta Garut.di antarana di wilayah Sukabumi nyaeta di RSUD R Syamsudin SH (Bunut), kaliwat di wilayah Bandung nyaeta di RS Al-Ikhasn, RS Al-Islam, RS Muhammdiyah sarta RS Salamun, sarta kanggo di wilayah Garut di RS dr Slamet.

“Insya Allah program coas bade rengse warsih 2021 ka hareup, sanggeus rengse ngajalanan program coas, anyar tiasa gelar dokter sarta langsung ditugasin di wewengkon terpencil ku nagara, sanggeus eta abdi tiasa internship di imah udur Sukabumi sarta muka praktek ditu. Abdi ngaharepkeun tiasa ngabantuan seueur pihak sarta tiasa balik ka Sukabumi kalawan ngabantun elmu anu mere mangpaat kanggo balarea Sukabumi di widang kasehatan ieu” pungkasnya .

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

eleven + 12 =