Muringhal! Pangalaman Mistis Pendaki Gunung Gede Kiwari Janten Viral di Medsos

0
63
Muringhal! Pangalaman Mistis Pendaki Gunung Gede Kiwari Janten Viral di Medsos
Muringhal! Pangalaman Mistis Pendaki Gunung Gede Kiwari Janten Viral di Medsos

koransunda.com – pangalaman ieu dicarioskeun ku saurang awewe pendaki namina Asyria Putri. Carita na saterusna disebarkeun ku akun kumpulan pendakian gunung di Instagram @mountnesia dugi barobah kaayaan viral.

Harigu karasaeun ngiring sesek tanpa disadari sabot tanpa ngahaja larut dina carita Putri anu anjeunna ceritakan. Mimiti na Putri sarta rerencangan-rerencangan bade neteg Gunung Gede liwat jalur Putri tacan lami ieu ti Cibinong. Ti carita anu dicarioskeun, mimitina teu aya rarasaan janggal oge pikiran awon. Dugi anjog di Surya Kencana,landeuh endah di Gunung Gede, Putri tacan keneh manggihan perkawis aheng.

Dinten bagentos,Putri sarta rerencangan-rerencangan rumaos telat kanggo ngalakukeun pendakian nuju penclut,nanging angger sumanget. Sanepina di penclut sadaya perkawis karasaeun keneh normal kanggo Putri,sanaos halimun turun,ku kituna nutupan tetempoan agung ti penclut gunung.

Baca Oge : Kaendahan Flora sarta Fauna handapeun Taneuh Indonesia

Singget carios maranehanana balik ka tenda sarta megatkeun kanggo turun ti landeuh Surya Kencana sekira babuk 13.30 wib. Lalampahan angger keneh normal Putri rasakeun,kaliwat patepang kalawan tiluan pendaki sanes anu keur memapah rerencangan awewe na namina Vina anu tatu.

Baca Oge:
loading...

Maranehanana oge menghubungi patugas kanggo ngabantuan Vina turun langkung enggal sarta aman. Nanging,patugas tacan oge dongkap dugi maranehanana oge kedah beristirahat sarta ngeureunkeun lalampahan margi hujan turun cekap deras dibarung guludug sarta kilat,ditambih dinten anu mimiti poek,mangka sampurna atos suasana tercipta janten beuki mencekam.

Sakali-kali maranehanana sadaya mengobrol,Vina oge teras dipindahkeun perhatian na supados henteu ngalamun,nanging nahas tumiba na. Salira Vina dumadakan barobah kaayaan tiis,leuleus,sarta henteu sadar. Lepat saurang rencang na langsung usaha menyadarkeun Vina,ditepuk-tepak pipi na,sambil meyakinkeun Vina maranehanana bade geura-giru anjog handap,sarta wangsul.

Vina sempet tersadar,nanging paneuteup na teu aya,beungeutna memutih,pucet kesi,di wanci anu babarengan hujan beuki deras,guludug nyamber-nyambar,Vina malih beuki parna,anjeunna kaluron soanten aheng,paneuteup na midamel saha wae anu ningali rumaos hoyong lumpat secepat manawi ngajauhan na. Nanging henteu,Putri sarta rerencangan-baturna anu aya dina tenda henteu saterusna ninggalkeun Vina saurang diri,maranehanana saterusna ngabacakeun dua-dua ngaharepkeun Vina tersadar.

Lesot ti Vina anu ahirna sadar,aya keneh hiji deui rencang Putri anu lumangsung aheng,Dinda. Anjeunna mimiti utah-utah sarta ceurik sejadi-janten na sambil imut. Dinda oge sadar balik sanggeus 16 pendaki Gunung Gede sanes anu aya dina hiji tenda eta maos dua babarengan.

Sanggeus Dinda,balik Vina cekikikan anjog-anjog,midamel saban jalmi anu aya handap tenda hoyong nyokot lengkah sarebu. Nanging,di keur-keur Vina anu seuri bak jurig kuntilanak,Dinda balik ceurik,singget carios wanci dua pendaki awewe ieu tersadar maranehanana oge panik,sieun,sarta teda hoyong geura-giru wangsul,pendaki sanes usaha menenangkeun.

“Heueuh,ulah ceurik,Din,hujan geus reda,ulah panik,aosan dua nya,Din,” ucap Putri.

Di lalampahan nuju base camp,rombongan pendaki ieu patepang kalawan patugas,anu tetela malih ambek margi aya tenda anu diwangun di sisi trek,sarta neruskeun pendakian. Ahirna rombongan angger turun,kalawan sababaraha jalmi leuwih tiheula ngalakukeun lalampahan kanggo nyalametkeun Vina anu kondisina tacan keneh stabil.

Samentara rombongan terpecah diduakeun,rombongan tempat Putri turut sarta anu aya keneh di lalampahan nuju Pos 2,anjog-anjog ningali perkawis anu mengejutkeun.

Baca Oge : 5 Gua  Eksotis Di Indonesia Tetela Aya Anu Berbalut Es

“Astagfirullahal ‘ adzim! ” gorowok Putri.

Pendaki gunung gede sanes anu hiji rombongan oge panik. Naros-taros aya naon gerangan anu lumangsung. Tetela,Putri ningali aya gunungan runtah di trek anu diliwatan na. Nanging,maranehanana henteu tiasa ngabantun runtah eta turun kar seueur teuing,mangka megatkeun kanggo ngabejaan patugas,sanepina handap.

“Nya Allah! ” Putri anu aya di jajaran keur balik tercengang,anjeunna balik ningali gunungan runtah ayeuna handap tangkal. Rasa geremet na membesar,dugi Putri maksa pendaki sanes di tukangeunana kanggo menyoroti senter ka arah runtah eta,nanging sanggeus diperjelas tetela teu aya runtah hiji oge,teu aya. Putri saterusna beuki tercengang deui sarta naros-taros dina benaknya kamana mios na runtah ageung anu tadi anjeunna tingal,naon manawi beurit leuweung?

Di keur lalampahan,anjog-anjog Putri rumaos ramo-ramo na kejang,nanging kalawan rorodan tanagi anu kagaduh na,lalampahan angger dituluykeun. Sanepina di Pos 2 Gunung Gede, maranehanana beristirahat,merajang cai,menyeduh kopi,sarta midamel inuman penghangat salira sanes. Tetela di Pos 2 atos aya dua jalmi pendaki anu tadi ngabogaan tugas anteur Vina ka base camp,nanging teu aya Vina sareng maranehanana,margi patugas anu sempet tumpak sarta ambek-ambek atos ngabantun Vina turun leuwih tiheula.

Anjog-anjog Putri rumaos sesek ambekan. Harigu na sepertos terhantam bal basket teuas,awak na leuleus,rerencangan-baturna panik,sarta disaat babarengan anjeunna rumaos ukuran awak na ngaleutikan,langkung alit ti biasana,sarta ti rerencangan-rerencangan sekeliling.

Dugi dina ahirna Putri sadar berkat dua-dua anu ditaekkeun. Persis sepertos Dinda sarta Vina,Putri anu sempet ceuceuleuweungan teuas sarta ceurik tanpa manehna sadari oge bersikeras teda wangsul sarta kajabi ti wewengkon gunung.

Sateuacan anjog di Pos 1,maranehanana balik diuji nyalinya . Aya sepertos hantaman ageung dugi midamel maranehanana ngageol sakedap sepertos nuju lini. Disusul lepat saurang pendaki kejang sambil molotot ka luhur. Balik kalawan dua sarta ngagantikeun baju pendaki kasebat,anjeunna oge sadar.

Medan leueur tilas siraman hujan nambahan ujian anu maranehanana kedah sanghareupan kanggo anjog di base camp. Putri fokus dina lengkah na, margi sababaraha kali anjeunna miceun tetempoan na, aya seueur makhluk anu anjeunna tingal, anu kawitna henteu kantos anjeunna jumpai.

Wanci nuju pos 1 sarta ampir anjog, tetela maranehanana lepat jalan,sarta malahan ngarah ka jurang. Ahirna puter wangsul lalaunan sanggeus pendaki sanes gorowok ti tungtung sisi katuhu mengaba-aba aya jurang di payun maranehanana. Putri ngahuleng.

Nanjung,sanepina di Pos 1,atos aya ojek anu tiasa ngajajapkeun Putri sarta Dinda dugi di base camp. Sanepina di base camp,maranehanana langsung ditenangkeun,dibere ngaleueut haneut, sarta simbut. Nanging, aheng na Vina teu aya di tempat anu sami.

“Kanggo Vina sarta dua jalmi baturna mugi-mugi urang tiasa patepang di lalampahan sanes,aamiin. Kanggo 8 pendaki sanes rerencangan Vina, tulung lalampahan selanjutnya ulah egois, lamun tumpak sareng turun oge kedah sareng. Ieu oge janten palajaran kanggo urang sadaya supados langkung paduli kalawan rerencangan sarta sasama” tandas Putri dina carios na.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 − 1 =