Mojang Belia Ieu Bakal Janten Jalmi Kahiji Di Mars

0
16
Mojang Belia Ieu Bakal Janten Jalmi Kahiji Di Mars
Mojang Belia Ieu Bakal Janten Jalmi Kahiji Di Mars

Koransunda.com – Mios ti hobinya nongton kartun bertema jabi jomantara,Alyssa Carson,mojang umurna 17 warsih kawit Louisiana,Amerika Sarikat,berpeluang janten awewe,atawa sumawonten jalmi kahiji anu sanggem menginjakkeun suku di Mars. Kaliwat,kumaha hobi nongton na eta sanggem nganteurkeun na ka kasempetan kasebat?

Nyaeta The Backyardigans,kartun eusina lima inohong,sewang-sewang namina Pablo,Tyrone,Uniqua,Tasha,sarta Austin,anu barobah kaayaan tontonan favorit Alyssa di mangsa alit. Tayangan kasebat saleresna sering mintonkeun petualangan kalima inohong eta ka jabi jomantara,salah sahijina misi ka Mars,anu dimimitian ti imajinasi maranehanana di taman pengker imah. Koran Sunda, Juma’ah (13/7/2018).

” Bapa,abdi hoyong janten astronot,sarta janten salah sahiji jalmi anu tiasa mios ka Mars,” ucap Alyssa anu wanci eta umur na 3 keneh warsih,sakumaha detikinet salin ti Daily Mail.

Sanggem-sanggem wajar wanci dirina kalintang keneh belia eta oge dirobah barobah kaayaan damel teuas ku Alyssa. Manehna sering barobah kaayaan pembicara di seminar sarta kagiatan-kagiatan sarupaning na kanggo mikeun sumanget ka anak anom,utamana awewe,supados langkung kalibet dina sains,teknologi,sarta matematika. ‘ Kampanye ‘ eta oge oge disebarkeun na ngaliwatan rekening media sosial sarta blog pribadi na.

” Abdi oge ngalakukeun perkawis anu sami sepertos anak-murangkalih lolobana,sepertos hoyong barobah kaayaan guru atawa presiden di poe kahareupnakeun. Nanging hiji perkawis anu sok abdi tanamkan di dinya nyaeta abdi bade barobah kaayaan astronot,mios ka Mars,balik ka Bumi,anyar saterusna barobah kaayaan guru atawa presiden,” sanggem.

Kaliwat,kumaha manehna ngawujudkeun kahayang na eta? Nyaeta NASA,awak antariksa Amerika Sarikat,anu muka jalan kanggo Alyssa kanggo barobah kaayaan saurang astronot. Metot na,lembaga ieu saleresna henteu muka lowongan sacara resmi kanggo saha oge kanggo barobah kaayaan angkasawan sateuacan jalmi bersangkutan nyejek umur 18 warsih.

Hiji rencana ti NASA anu diwartoskeun bade mengikutsertakeun Alyssa di jerona nyaeta misi pengiriman astronot ka orbit Planet Beureum dina 2033. Saterusna,dina 2039,maranehanana bakal ngirim angkasawan ka permukaan Mars. Misi ieu ngawengku budi tanagi leeutan,eksperimen sains,sarta pilari tawis-tawis kahirupan.

Baca Oge : Samagaha Sasih 28 Juli Tiasa Ditonton Di Dieu

ku kituna,Alyssa oge ngajalanan sagala rupa kagiatan patali jeung awak antariksa AS,salah sahijina kalawan barobah kaayaan jalmi kahiji anu ngadatangan katilu NASA Space Camp wanci umur na 12 keneh warsih. Katilu tempat eta sorangan aya di Amerika Sarikat,Kanada,sarta Turki.

sajaba ti eta,manehna oge barobah kaayaan jalmi kahiji anu sanggem ngabereskeun NASA Passport Program kalawan ngadatangan sakumna 14 NASA Visitor Centers,kalawan sakumna na aya di Nagari Mamang Sam. Kaliwat,sajumlah latihan oge dijalaninya supados sanggem barobah kaayaan astronot anu nyumponan standar NASA.

Dina program latihan na,manehna seueur diajar ngeunaan mikrogravitasi sarta efek dina salira wanci kaleungitan oksigen. Alyssa oge ngiring dina sagala rupa misi simulasi,mimiti ti ngawangun roket,robot,dugi nyanghareupan tim anu kagabung dina palatihan kasebat.

Di sinjang ngajalanan sagala rupa kagiatan sarta latihan kalawan NASA,Alyssa oge kedah keneh diajar sepertos anak SMA lolobana. Perkawis ieu anu diaku cekap nangtang kanggo na.

” Tangtangan pangbadagna nyaeta mengatur wanci sarta ngabereskeun saniskanten hiji hal anu diperlukeun,sumawonten di umur ieu abdi kedah keneh nyondong ka sakola. Nanging sajauh ieu abdi ngalakonanana kalawan sae,” pungkasnya

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

12 + eight =