Mangpaat Sarta Pamakean Gula Pasir Sarta Gula Jawa

0 272

Koransunda.com – Gula Jawa sarta gula Pasir ngageuing jalmi bade candaan mendiang BJ Habibie sarta sang pamajikan Hasri Ainun Habibie. Anjeunna berseloroh kiwari gula jawa atos robih barobah kaayaan gula Pasir. Tiheula sawaktu rumaja, Ainun henteu secantik anu dipanggihan Habibie sawawa.

Gula jawa sarta gula Pasir sami-sami ngabogaan rasa amis. Cacak kitu, duanana angger benten sae ti sagi kandungan nutrisi, mangpaat sarta pamakean.

Bahan

Gula Jawa ngabogaan kelir cokelat sarta biasana sadia dina wangun silinder atawa buleud. Gula Jawa dijieun ti nira atawa cipati cairan amis tangkal palem atawa tangkal kalapa. Nira ditampa ti nyadap tawis kembang palem sarta kalapa. Sanggeus terkumpul, nira dimasak dugi mengental anyar saterusna dicetak.

Baca Oge: Neangan Tapak Talari Asal Usul Buka Puasa Sareng

Sedengkeun gula Pasir dijieun ti tiwu. Tiwu sanggeus dipanen diancurkeun, diperas sarta dicokot cipati na. Cipati tiwu mangrupi cairan biasana dibere bahan tambahan supados campuran cipati tiwu barobah kaayaan murni kaliwat dibodaskeun kalawan walirang oksida. Sanggeus eta, anyar campuran ditiiskeun sarta dikristalkeun ku kituna barobah kaayaan gula anu dipanggihan di pasaran ayeuna.

Nutrisi

Henteu ngan amis, gula jawa mikeun sajumlah kandungan nutrisi peryogi kanggo salira. Gula jawa ngandung vitamin C, kalium, fosfor, magnesium, kalsium, sarta zat beusi. Sajaba ti eta, gula jawa oge ngabogaan kandungan zat fitronutrien sepertos polifenol, flavonoid sarta antosianin sarta antioksidan.

Zat-zat ieu midamel salira langkung berenergi sarta tiasa menangkal sel kanker. Indeks glikemik gula jawa oge kaitung pendek nyaeta 35. Dipikanyaho angka indeks glikemik langkung pendek batan 55 hartina konsumsi hiji leeutan henteu kitu mangaruhan takdir gula getih salira.

Benten kalawan gula Pasir. Ampir sakumna gula Pasir ngandung karbohidrat. Dina 100 gram gula, kandungan karbohidrat ngahontal 99,98 gram. Badan Kasehatan Dunya (WHO) mengimbau konsumsi gula Pasir cekap opat sendok neda per dinten atawa maksimal 50 gram.

Maranehanana anu mengidap diabetes musti hati-hati sarta ngadalikeun konsumsi gula margi gula Pasir ngabogaan indeks glikemik 64 sarta ngadeukeutan indeks glikemik luhur. Hartina, konsumsi gula tiasa naekkeun gula getih kalawan enggal.

Rasa

Sae gula jawa sarta gula Pasir sami-sami nawarkeun rasa amis. Ngan wae rasa amis dina gula jawa langkung kiat oge ngabogaan aroma has.

Pamakean

Gula jawa seueur dipake dina olahan leeutan. Teksturna kentel sarta tiasa ngahiji kalawan bahan leeutan sanes. Gula jawa dawam dikokolakeun barobah kaayaan klepon, samara rujak, kolek, semur oge campuran pembuatan kecap amis.

Baca Oge: Fakta Gampil Depresi Keseringan Neda Donat

Rasa amis gula jawa oge tiasa dipake kanggo meredam ‘galak’ rasa lada dina masakan berkuah santan oge tumisan. Inuman oge tiasa ngagunakeun campuran gula jawa sepertos dawet atawa inuman sanes kalawan bahan dasar santan.

Gula Pasir dawam kanggo meamiskeun inuman sepertos teh, kopi, pinareup sajaba ti eta oge kanggo leeutan sepertos campuran kueh. Siasat perpaduan gula sarta uyah oge biasana dipake minangka gentosna vetsin. Campuran duanana dipeunteun sanggem mikeun cipta rasa pelem dina masakan.

Sumber : CNN Indonesia

Leave A Reply

Your email address will not be published.

one × 2 =