Mahasiswa UNMA Barobah Kaayaan Wirausahawan

0
181
Mahasiswa UNMA Barobah Kaayaan Wirausahawan
Mahasiswa UNMA Barobah Kaayaan Wirausahawan

Koran Sunda – Sajumlah mahasiswa Universitas Majalengka (UNMA) membangkitkeun minat sarta kreatifitas balarea dina nyerek potensi pasar sarta kasempetan Usaha Kecil Menengah (UKM) desa kanggo meningkat ekonomi wargi.

Maranehanana oge reme oge turun ka balarea kanggo ngagusar seputar dunya UKM dina membangkitkeun minat sarta kreatifitas balarea satempat guna ngamangpaatkeun industri rumahan.

Sumawonten, maranehanana oge tacan lami ieu dina wanci KNM di Desa Padabengkar, Kacamatan Pesawahan, Kabupaten Kuningan, oge atos menggelar seminar dugi ngahasilkeun produk unggulan. Yaktos, mangrupi Sirup Asam Batu Bulan.

“Seminar Usaha Mikro Alit anu urang laksanakan kasebat dina usaha membangkitkeun minat sarta kreatifitas balarea satempat” sanggem Kordianator Widang Ekonomi, Fajar Satritama, Rebo (15/8/2018).

Baca Oge : Sambetan Pamarentah Janten Rp 4.253 T

Nurutkeun Fajar, saban terjun ka balarea pihakna oge sering mikeun tips-tips ka balarea ngeunaan pengembangan sarta pemberdayaan Sumber Daya Manusia (SDM) supados langkung berkompeten sarta sanggem nyiptakeun produk anu sanggem bersaing kanggo tiasa barobah kaayaan wirausaha anu sukses.

Baca Oge:
loading...

Nanging sanggem anjeunna, saban desa dipambrih kitu kaayaanana Bumdes sarta dirojong kalawan jaringan provaider, supados balarea UKM tiasa ngical kalawan sacara online.

Margi kehadiran lapak-lapak digital diaku masihan gampangna kanggo palaku industri rumahan sepertos kanggo memasarkeun produk unggulannya .

“Margi, lamun ngandelkeun pamasaran offline, terkadang merlukeun modal anu langkung ageung. Sepertos kanggo penyediaan tempat atawa lianna” ungkab anjeunna.

Sumber : web.facebook.com/majalengkajurnal

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + sixteen =