BKN Ngabatesan 1 Lokasi Tes CPNS Kanggo 2 Kabupaten

0
222
BKN Ngabatesan 1 Lokasi Tes CPNS Kanggo 2 Kabupaten
BKN Ngabatesan 1 Lokasi Tes CPNS Kanggo 2 Kabupaten

Tes CPNS | koransunda.com – Sahenteuna 2,7 juta jalmi atos nyumponan babak seleksi administrasi seleksi Calon Pagawe Nagari Sipil (CPNS) warsih anggaran 2018. Maranehanana kedah bersiap nyanghareupan tes saterusna, nyaeta Seleksi Kompetensi Dasar (SKD) anu dipigawe kalawan bantuan komputer atawa tes CAT (Computer Assisted Test).

Puluhan rebu soal atos disiapkeun ku Kementerian Pendidikan Kabudayaan (Kemendikbud), sarta saterusna soal bade diacak kanggo masing-masing peserta. Kasempetan mencontek oge barobah kaayaan mustahil.

Aya langkung ti 500 lokasi tes CAT. Aya anu ti Kemendikbud, nanging mayoritas dipigawe ku Badan Kepegawaian Nagara (BKN).

“Aya dua rupi seleksi kalawan CAT, aya CAT UNBK ti Kemendikbud, eta aya di 32 kabupaten/kota. Sesana CAT BKN eta urang ngaladenan 492 kabupaten dayeuh di 237 titik” tangtos Kepala Biro Humas BKN Mohammad Ridwan sepertos dikutip Liputan6.com, Kemis (25/10/2018).

Baca Oge : Hasil Seleksi Administrasi CPNS 2018 Di Umumkeun Wengi Ieu Tabuh 19.00 WIB

Kanggo lokasi na, BKN nangtoskeun bade aya hiji lokasi CAT di saban dua kabupaten. Saban ibu kota propinsi oge ngabogaan lokasi tes CAT.

Baca Oge:
loading...

“Janten kira-kira, dua kabupaten aya hiji lokasi. Nanging kanggo ibu kota propinsi sarta pusat tangtos aya” tangtos Ridwan.

Ridwan oge negeskeun supados para peserta sok mengecek media sosial instansi di manten maranehanana ngadaptar. Pihak BKN sarta instansi oge atos negeskeun yen kelalaian peserta dina maos informasi ngeunaan seleksi CPNS mangrupa tanggel walon peserta masing-masing.

Lulus Seleksi Administrasi CPNS, Siapkeun Ieu wanci Tes CPNS

Pasca lekasan na proses seleksi administrasi dina perekrutan Calon Pagawe Nagari Sipil 2018 (CPNS 2018) dina 21 Oktober 2018, para pendaftar anu Lulus moal lami deui kedah nyanghareupan babak Seleksi Keterampilan Dasar (SKD) anu rencanana bakal ngagulundung dina 27 Oktober ka hareup.

Saterusna, naon wae anu kedah disiapkeun pelamar guna ngiring tes SKD dina CPNS 2018?

Baca Oge : Strategi Lancar Akses Sarta Atasi Koneksi Sscn

Kepala Biro Humas Badan Kepegawaian Nagara (BKN) Mohammad Ridwan nyebutkeun ,para pendaftar anu Lulus babak seleksi administrasi kedah nyiapkeun diri kanggo ngabantun sababaraha berkas wanci ngiring tes, salah sahijina ngabantun Surat Tanda Peserta SKD.

“Minangka informasi ka para pelamar, BKN meryogikeun KTP awit sarta Surat Tanda Peserta SKD kanggo dibawa sabot tes antos lumangsung”.

Anjeunna neruskeun, Surat Tanda Peserta SKD eta engkena ngan tiasa diunduh liwat website sscn.bkn.go.id. ” Surat Tanda peserta ngan tiasa di download di SSCN”.

Nanging kitu, manehna ngeceskeun,akses nuju portal SSCN ayeuna keur diwatesan guna masihan kasempetan ka masing-masing instansi kanggo langkung sabarae dina ngabereskeun proses seleksi administrasi CPNS 2018.

“SSCN ayeuna hirup,nanging trafik diperkecil kanggo mikeun wanci kanggo verifikator instansi ngabereskeun pancen na,” ungkab Ridwan.

Sumber : https://www.liputan6.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 − four =