Lini Berkekuatan 7 Skala Richter Oyag Lombok

0 185

Koran Sunda – Lini berkekuatan 7.0 Skala Richter (SR) ngoyagkeun wilayah Lombok, Nusa Tenggara Barat (NTB), Minggu (5/8/2018).

Lini dirasakeun sekira babuk 18:46:35 WIB.

Titik lini aya di 8.37 Lintang Selatan – 116.48 Bujur Timur benerna 18 kilometer barat laut Lombok Timur, NTB kalawan jejero 15 kilometer.

Dina websitena BMKG oge nuliskeun lamun lini kasebat diprediksi memicu tsunami.

Dugi wartos ieu diturunkeun tacan aya informasi patali akibat alatan lini kasebat.

Kepala Pusat Data Informasi sarta Humas BNPB Sutopo Purwo Nugroho ngomong yen lini kasebat boga potensi tsunami.

Manehna oge mengimbau supados balarea pilari lokasi anu aman.

Baca Oge : 9 Wargi Bekasi Karacunan Es Keupeul Milo

“Lini boga potensi tsunami sarta teras keneh lumangsung, (urang imbau balarea) supados pilari tempat anu langkung aman” ceuk Sutopo dina di kutik ku Koran sunda dina program Kompas TV, Minggu wengi.

Ceuk manehna, lini susulan teras keneh lumangsung, ku kituna manehna balik menekankeun imbauannya supados balarea anu cicing di wilayah Lombok Barat haturan Utara sarta Lombok Timur haturan Utara geura-giru ngajauhan basisir.

“Lini susulan teras lumangsung, Urang imbau ka wargi masyaraksat, utamana anu cicing di Lombok Barat haturan Utara sarta Lombok Timur bagain Utara supados geura-giru ngajauhan basisir margi boga potensi tsunami” sanggem Sutopo.

Sutopo oge neda supados balarea Lombok anu kantun tebih ti basisir, kanggo turut mengungai ka lokasi aman.

Perkawis eta margi lini susulan teras keneh lumangsung.

“Sarta kanggo balarea anu aya di luar, tebih ti basisir angger aya di tempat aman, margi lini susulan teras lumangsung” tangtos Sutopo.

Kawitna, lini bumi sempet ngoyagkeun Lombok sarta Sumbawa sagede 6,4 skala richter dina Minggu isuk (29/7/2018).

Lini kasebat oge menyebabkeun wewengkon Gunung Rinjani urug.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

eleven + twenty =