Lega Bandara Internasional Beijing Sagede 97 Lapang Bola

0 263

Koransunda.com – Bandara Internasional Beijing Daxing (PKX) siap dibuka nyanghareupan teupang taun kamerdikaan China ka-70 dina 1 Oktober 2019. Wanci atos beroperasi maksimal, bandara ieu disebut minangka bandara pangbadagna di dunya.

Maskapai penerbangan pelat beureum China, China Southern, bakal cicing bandara ieu. Di ahir sasih ka hareup, maskapai kasebat boga rencana ngalakukeun penerbangan perdana di Bandara Internasional Beijing Daxing.

Baca Oge: Respons Bupati Majalengka Daerahna Janten Calon Ibu Kota Anyar Jawa Barat

Desain Bandara Internasional Beijing Daxing dirarancang ku arsitek kenamaan Zaha Hadid. Bandara ieu menempati lahan salega 700 rebu meter pasagi – atawa salega 97 lapang Bola – kalawan wangun wangunan jiga bentang laut.

Sanajan kalintang pisan lega, nanging Hadid usaha kanggo meminimalisir wanci tempuh penumpang ti hiji titik ka titik lianna.

Dikutip ti CNN Travel dina Senen (23/9), Hadid ngararancang rute kajabi lebet wewengkon anu ringkes, ku kituna penumpang ngan peryogi meakkeun wanci maksimal dalapan menit ti gerbang pamariksaan dugi rohang antos pesawat terjauh.

Bandara anu diwangun kalawan dana sagede US$11 milyar ieu kinten-kinten tiasa nandean dugi 100 juta penumpang sarta 2 juta ton kargo per warsih na sanggeus beroperasi sacara maksimal. Tangtos wae pengembangannya bade teras nerus sanggeus dibuka sacara resmi.

Henteu ngan ngabogaan arsitektur nan endah, bandara kalawan opat landasan pesawat ieu oge disematkeun kalawan rupa-rupa teknologi canggih, salah sahijina pengoperasian robot layanan penumpang.

Robot-robot kasebat bade mikeun informasi ka penumpang patali jadwal penerbangan sarta informasi cuaca.

Kareta terminal oge ngiring disiapkeun, ku kituna penumpang transit di bandara ieu tiasa langkung merenah sarta gampil wanci kedah pindah pesawat.

Kanggo penumpang anu hoyong kajabi bandara, kareta bandara oge sadia sarta siap nganteurkeun ka pusat dayeuh Beijing kalawan wanci tempuh kirang ti 20 menit.

Bandara Internasional Beijing Daxing ngaharepkeun tiasa ngaladenan penerbangan ti 112 nagara di dunya dugi usum semi warsih 2020.

Bandara Internasional Beijing Daxing sanes hiji-hiji na bandara anu aya di China.

Baca Oge: Intip Kerenna Penampakan Bandara Kertajati

Nagara ieu ngabogaan 11 bandara sanes anu oge kaitung nu mawi rarepot di dunya.

Pangwangunan Bandara Internasional Beijing Daxing dikebut saprak warsih 2014 margi Beijing Capital International Airport (PEK) atos ngalaman kaleuwihan penumpang.

Dina 2018, langkung ti 100 juta penumpang ngaliwatan tilu terminal ditu – ngajadikeunna bandara tersibuk kadua di dunya, sanggeus Bandara Internasional Hartsfield-Jackson Atlanta di Amerika Sarikat (AS).

China diproyeksikeun bade ngungkulan AS minangka pasar lalampahan hawa pangbadagna di dunya dina warsih 2022.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

5 + twelve =