KUA Buka Pendaftaran Nikah Online Salila Wabah Virus Corona

0 627

Koransunda.com – Dirjen Bimas Islam Kementerian Ageman,Kamaruddin Amin nyatakeun Kantor Urusan Ageman atawa KUA ngan ngaladenan pendaftaran sacara online kalawan salila dina situasi wabah virus corona kanggo para calon pengantin anu hoyong nikah dina wanci caket.

Langkah eta dicandak rengse Kementerian Ageman netepkeun keneh perpanjangan sistem didamel ti imah atawa work from home (WFH) PNS dugi 21 April 2020 nyusul wabah virus corona di Indonesia.

Kanggo pendaftar anyar,tiasa ngadaptar sacara online ngaliwatan website simkah.kemenag.go.id,sanggem Kamaruddin dina katerangan resmi na,Salasa (31/3).

Baca Oge: Cara BRI Supados UMKM Jabi Luar Jawa Tiasa Order Keur Musibah Corona

Kamaruddin nangtoskeun layanan pencatatan nikah angger lumangsung. tapi,layanan eta ngan dilumangsungkeun husus kanggo calon pengantin anu atos ngadaptar sateuacan kawijakan WFH.

Kanggo ayeuna,margi kawijakan WFH kanggo sadaya pagawe Kemenag dugi tingkat KUA,mangka pangladen pencatatan nikah dilaksanakeun kanggo aranjena anu atos ngadaptar” nambahan ceuk Kamaruddin.

Kemenag mengimbau para calon pengantin kanggo ngalakukeun perencanaan deui patali acara prosesi pernikahan di keur wabah corona ayeuna.

Penundaan eta tiasa dipigawe supados prosesi pernikahan tiasa mapan kalawan sae tanpa rempan patali wabah virus corona.

Lamun matak bisa,wanci seremonial acara pernikahan dijadwal deui ku kituna proses na tiasa mapan dina suasana sarta kaayaan anu mending,sanggem Kamaruddin.

Baca Oge: Jalmi Terkaya RI Sumbang Rp 52 M kanggo Lawan Corona

Katut nyaeta tahapan anu kedah dipigawe calon pengantin wanci ngadaptar layanan pencatatan nikah sacara online:

1. Akses: simkah.kemenag.go.id
2. Klik daptar nikah
3. Pilih nikah di mana
a. Provinsi/Kab/Kota/Kecamatan
b. Kaping sarta tabuh
4. Asupkeun data calon pameget sarta calon istri
5. Checklis dokumen
6. Asupkeun No HP
7. Upload poto
8. Citak buktos pendaftaran

Sumber: CNN Indonesia

Leave A Reply

Your email address will not be published.

twelve − 9 =