Kawit Asal Usul Mobil Esemka Bima anu Ditumpangi Jokowi

0 308

Koransunda.com – Presiden Joko Widodo sempet menumpangi Mobil Esemka Bima di antawis-antawis peresmian pabrik PT Solo Manufaktur Kreasi (SMK) anu berlokasi di Boyolali, Jawa Tengah, Jumaah (6/9).

Jokowi disopiri Menteri Perindustrian Airlangga Hartarto wanci mecakan pikap anu barobah kaayaan model perdana Esemka.

Penampilan Esemka Bima cekap menyita perhatian. Margi desain sarta spesifikasinya seueur dikaitkeun kalawan pikap kaduh salah sahiji produsen otomotif kawit China, Changan Star Truck. Sumawonten tak sakedik anu nganggap Bima mung rebadge ti merek mobil China.

Baca Oge: Deretan Motor Antik BMW R-35 Di Djogjantique Day 2019

Bima menyuguhkeun gril “kembar” lampu payun ageung sarta bumper trapesium. Samentara pikap Changan mintonkeun desain benten.

Kanggo pasar pikap jero nagara, Bima ngabogaan dimensi paos 4.560 mm,rubak 1.645 mm, sarta luhur 1.890 mm. Samentara bakna gaduh paos 2.750 mm, rubak 1.600 mm, sarta jangkungna 460 mm.

Related Posts
1 of 11

Data jajantung pacu pikap Bima anu CNNINDONESIA.com tampi nyaeta mesin kapasitas 1.243 cc DOHC kalawan tanagi maksimum 96,5 tanagi kuda sarta torsi 119 nm.

Sedengkeun pikap Changan di nagari mimitina China gaduh paos 4.660 mm, luhur 1.890 mm, sarta rubak 1.620 mm.

Aya sasaruaan mesin kadua tumpakan komersial ieu. Changan oge ngantongan mesin 1.243 cc anu semburan tanagi na sami persis anu dipake Bima.

Baca Oge: Sah Ieu Mobil Dines Anyar kanggo Joko Widodo

Presiden Direktur Solo Manufaktur Indonesia (SMK) Eddy Wirajaya anu dihubungan tacan tiasa merespons.
Ayeuna dipikanyaho SMK anyar ngabogaan hiji model produk massal yaktos pikap Bima kalawan dua pilihan mesin, 1.200 cc sarta 1.300 cc.

Jabi Bima, dumasar data uji tipe Kementerian Perhubungan,Esemka oge gaduh kantos ngadaptarkeun model sanes, nyaeta Niaga 1.000 cc, Digdaya 2.000 cc, Borneo 2.700 cc, sarta Garuda 1.

Mobil-mobil kasebat diproduksi di fasilitas perakitan salega 12.500 rebu meter pasagi sarta diwangun di luhur lahan 115 rebu meter pasagi anu tangtung di Desa Demangan, Kacamatan Kosambi, Kabupaten Boyolali, Jawa Tengah.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

18 + one =