Kaendahan Flora sarta Fauna handapeun Taneuh Indonesia

0
154
Kaendahan Flora sarta Fauna handapeun Taneuh Indonesia
Kaendahan Flora sarta Fauna handapeun Taneuh Indonesia

Koran Sunda – Eksotisme nusantara henteu ngan basisir berpasir bodas sarta pegunungan, seueur keneh destinasi menakjubkeun anu disuguhkeun.

Cave atawa gua nyaeta rohang handap taneuh anu ngawangun cenik lorong sarta tiasa disusud atawa diasupan jalmi. Kaanehan alam kalawan panorama anu benten pisan, sumawonten aya di jero beuteung bumi ieu mikeun sensasi tersendiri kanggo maranehanana anu mapay-mapay na.

Sepertos anu dirasakeun Marsya Sitakara Adiyuta, finalis Miss Scuba Indonesia ieu, mengganggap Gua Kalibbong Aloa anu tempatna Lembur Balae, Sulawesi Kidul, minangka gua anu nu mawi berkesan kanggo dirina margi sateuacan lebet ka jero, dirina kedah naek sarta ngarayap gawir leuwih tiheula anu jangkungna kira-kira 218 meter sarta kecuramanna sagede 90 derajat.

Baca Oge : 5 Gua  Eksotis Di Indonesia Tetela Aya Anu Berbalut Es

Ceuk manehna, gua anu lebet dina wewengkon Taman Nasional Batimurung, Bulusaraung ieu mangrupa hiji perkawis anu metot pisan kanggo didatangan. ” Gua Kalibbong Aloa memacu adrenalin pisan, sanaos sanes gua kahiji anu disusud nanging ieu kahiji kalina abdi manjat gawir batu.

Leuwih wanci eta hujan. Janten kaayaan gawir na leueur, sarta sabot dugi di gawir luhur caket sungut gua, urang kedah jalan doyong nuturkeun gawir na kalawan bebatuan anu gampil lesot.

Baca Oge:
loading...

Janten, kedah alon-alon. Nanging sabot dugi ka jero gua, campur galo pisan rarasaan na, antawis cape, rempan, excited, gumbira, macem-macem pokona,” sanggem awewe anu sedari alit gumbira aktivitas outdoor ieu.

Marsya anu kantos barobah kaayaan host Geopark Indonesia ngomong Indonesia nyaeta nagara anu rajakaya alam na tiasa disebutkeun pepek pisan, mimiti ti handap laut dugi luhur gunung. Unikna gua eta aya di antawis duanana. Manehna oge boga pamadegan yen seueur anu tiasa dipelajari wanci urang ngalakukeun penelusuran gua.

“Lamun hoyong wisata sabari diajar, datang wae ka gua margi didinya maraneh bade mendak seueur perkawis. Sajarah jalmi purba, gambargambar prasejarah, stalaktit sarta stalagmit, sumawonten rajakaya flora sarta fauna tiasa dipanggihan di gua-gua nu tangtu” sebat na.

Nanging, sadaya kaendahan sarta sajarah anu tinggaleun sarta kabentuk di jero gua moal tiasa dinikmati anak incu urang lamun urang sorangan henteu tiasa melestarikeuna .

“Corat-coret sarta piceun runtah gagabah eta dusun pisan. Sing janten smart traveler kalawan henteu ngalakukeun hal-hal anu tiasa ngarusak alam urang,” ceuk na. Benten kalawan Diah Ayu Puspitarini, salah sahiji anggota Mahasiswa Pencinta Alam (Mapala) Universitas Indonesia anu atos 22 kali ngalakukeun penelusuran gua.

Aktivitas anu dipigawe ku manehna wanci telusur gua sepertos fotografi, pemetaan gua, latihan vertical rescue, atawa latihan rigging (pemasangan lintasan turun). Mahasiswi Jurusan Kasehatan Lingkungan ieu angken seueur perkawis metot anu beunang salila ngalakukeun penelusuran gua.

“Gua eta suasanana sepi, sunyi, tiis, poek sarta damel tengtrem, sarta lamun lebet gua anu sesah, seru pisan, damel ketagihan sami adrenalinna . Saban gua anu disusud oge tangtos gaduh gambaran sarta keistimewaan anu benten,” cenahna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

two × 3 =