Kaamanan Data Pengguna Tokopedia Jeung Bhinneka Bocor aman keneh Balanja Online

0 486

Koransunda.com – Industri e-commerce tanah air keur diterpa isu soal kaamanan siber rengse jutaan data langganan diretas sarta diperjual-belikan di loka terlarang. 91 data pamake bocor Tokopedia sarta kiwari 1,2 juta data pamake Bhinneka dicokot hacker. amankan keneh balanja di toko online?

Pakar IT ti Drone Emprit and Kernels Indonesia,Ismail Fahmi ngomong transaksi angger tiasa mapan normal. Sajauh ieu sistem informasi teknologi (IT) di e-commerce kasebat relatif aman. Ceuk manehna,indikator aman dina balanja online tiasa ditingali ti pangalaman di golongan pamake eta sorangan.

Contona anjeunna atos bayar nanging henteu tiasa barang na margi padagang na tetela fiktif kitu. Lamun sepertos eta pan henteu aman,sabaraha seueur kajadian sepertos eta lamun seueur hartina pan henteu aman ti sisi screening saha anu jualan,eta anu barobah kaayaan ukuran aman atawa henteu aman kitu,sanggem Ismail.

Baca Oge: Efek Corona Pamake Aplikasi Balanja Online Naek Opat Kali Lipet

Maranehanana (pamake) babalantik jual beuli di e-commerce anu urang terang henteu sapenuhna aman,mangka maranehanana kedah hati-hati. Hati-hati di golongan pembeli ieu nya,terusna.

Anjeunna ngusulkeun para pamake kedah langkung taliti sateuacan meser sarta ngalakukeun transaksi kalawan padagang anu aya di platform e-commerce.

Janten contona pembeli balanja pan kedah tampi resiko soal kaamanan margi pan saleresna henteu sapinuhna aman,janten pembeli kedah terang resikona naon supados meminimalisir resiko eta kalawan riset tiheula,cek tiheula,apakah valid atawa henteu,ceuk Ismail.

Sajaba ti eta,Ismail ngeceskeun para pamake oge kedah seminimal manawi menautkeun data di rekening platform e-commerce bogana.

Baca Oge: Viral Gaji Pagawe Swasta 80 Juta Di PHK Margi Pandemi Virus Corona

Data-data seminimal manawi nanging pan hoyong embung urang kedah kaasih nomer telepon sarta alamat imah kanggo pengiriman barang. Janten saleresna urang teu tiasa lesot kanggo simpen data urang anu valid,mangka na dina konteks eta barobah kaayaan kawajiban e-commerce kedah tanggel walon ngajagi,tangtos na.

Manehna oge ngusulkeun para pamake ngurangan pamakean kartu kredit sarta pamakean layanan Paylater anu keur rame ditawarkeun para platform e-commerce.

Sajauh ieu layanan Paylater saleresna mewajibkeun para pamake na mengunduh Kartu Tawis Nu nyicingan (KTP) ka platform minangka sarat kanggo tiasa ngarasakeun layanan kasebat.

Paylater eta pan sambetan. Heueuh mending teu kedah,margi seueur teuing data urang,leuwih kaamanan data na oge henteu sae. Naha mere KTP (lamun anggo Paylater) lamun teu gaduh artos nya teu kedah balanja,pungkasnya .

Leave A Reply

Your email address will not be published.

four × 4 =