Jasa Habibie Hasilkan Inovasi Demi Kamajuan Industri

0 208

Koransunda.com – Badan Pengkajian sarta Penerapan Teknologi (BPPT) meunteun BJ Habibie berjasa ngahasilkeun inovasi kanggo nyorong kamajuan industri nasional. Salah sahiji jasa BJ Habibie nyaeta membidani kalahiran BPPT.

Kepala BPPT Hammam Riza ngeling-ngeling filosofi Habibie nyaeta berawal di ahir sarta lekasan di mimiti. Kalimah kasebat ngeceskeun cipta ageung Habibie guna ngalakukeun transformasi industri tanah air.

“Prof. Habibie masihan kasempetan ageung ka urang, masihan rebuan beasiswa dugi urang tiasa barobah kaayaan asal tanagi jalmi (SDM) Eptek. Anu ngawasa eptek supados tiasa berkarya, ngalakukeun transformasi industri, kalawan filosofi dimimitian di ahir sarta lekasan di mimiti” ungkab Hammam dina katerangan resmi anu ditarima CNNINDONESIA.com.

Hammam ngomong filosofi kasebat barobah kaayaan penyemangat BPPT kanggo ngawujudkeun elmu kauninga sarta teknologi minangka pendorong pangwangunan nasional.

Baca Oge: Respons Bupati Majalengka Daerahna Janten Calon Ibu Kota Anyar Jawa Barat

“Filosofi sarta cipta-cipta Pak Habibie bade barobah kaayaan sumanget kanggo urang di BPPT kanggo ngalakukeun lompatan teknologi, mempercepat pangawasaan sarta pemanfaatan teknologi anu diperlukeun balarea sarta industri nasional” sanggem.

Figur Habibie minangka pangadeg BPPT, disebut Hammam, barobah kaayaan roh kanggo aktivitas pengkajian sarta penerapan teknologi dugi ayeuna.

“Urang sok emut filosofi Berawal di Ahir sarta Lekasan di Mimiti. Ieu pisan anu barobah kaayaan sumanget kanggo urang kanggo narekahan menghadirkeun inovasi anu tiasa dikomersialisasikeun, sarta diproduksi massal ku industri” papak Hammam.

Langkung teras Hammam oge nyebutkeun dirina sasih kaliwat anyar patepang kalawan Habibie kanggo ngomongkeun hal konsep SDM Eptek demi kamajuan Indonesia. Wanci eta Habibie ngageuing yen SDM Eptek, mangrupa pilar peryogi guna ngawangun Indonesia ka hareup.

Baca Oge: Kawit Asal Usul Mobil Esemka Bima anu Ditumpangi Jokowi

“SDM berbasis Eptek, barobah kaayaan kapinunjulan kanggo Indonesia anu bade nyanghareupan bonus demografi ka hareup Prof. Habibie sasih kaliwat wanci abdi nganjang ka panyicingan anjeunna negeskeun supados BPPT, teras fokus oge dina pangwangunan SDM berbasis Eptek” sanggem Hamam.

Hammam saterusna nyebutkeun sakumna jajaran di BPPT berbela sungkawa sarta turut ngaduakeun kepergian sang Teknokrat.

“Dua urang sok kanggo anjeun Bapa Pangadeg BPPT. wilujeung angkat BJ Habibie, Founding father BPPT. We salute you, your life is our inspiration. Forever and ever” pungkas Hammam.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

twenty − five =